Kruté podmínky pro Valleja

Tomáš Musil, 14. září 2008, 20:09 Google+

Domácí želízko všech Španělských fanoušků ani nezklamalo, ale ani nezazářilo. Sergio Vallejo, jakožto vybraný muž projektu BFGoodrich Drivers Team skončil v Rally Principe de Asturias na 7. příčce. Ačkoliv se posunul do vedení národního šampionátu, je toto umístění v IRC úspěch nebo ztráta?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kronos Racing

Kronos Racing | foto: Felt, Marek

Sdílejte článek

Místo svého klasického náčiní Porsche GT3 dostal do rukou auto méně zvučné značky, zato na rally možná ještě rychlejší. Svůj Peugeot 207 S2000 týmu Kronos Racing ale v konkurenci hvězd IRC dovezl do cíle "až" na sedmé příčce. Nutno však dodat, že ze všech účastníků tohoto projektu měl asi nejtěžší pozici. I když měl Vallejo šanci auto otestovat, přeci jen je těžké zvyknout si na tak rozdílná auta a navíc ustát nevlídné podmínky na trati, kdy každá chyba na mokru znamená konec. Skloubit tyto dvě věci a být stejně rychlý jak jezdci IRC, kteří jsou už ostřílenými borci, to by byl hodně těžký úkol pro každého. Proto je potřeba brát výsledek s rezervou.

"První den, to pro mě byla opravdu náročná zkouška, ani na chvíli jsem neměl pocit klidu. Potřeboval bych tak dvě, tři rally na to, abych věděl, co si můžu v takovýchto podmínkách dovolit. Dneska už to bylo mnohem lepší, což potvrzuje sedmá pozice v cíli, díky které jsem v čele Španělského mistrovství. Upřímně mnohokrát děkuji všem z týmu Kronos a BFGoodrich. Byl to fantastický zážitek, na který nikdy nezapomenu!"

"Pro Sergia tu nebyly zrovna jednoduché podmínky, aby nalezl ideální cit pro auto. Přesto sám řekl, že mohl jet v pátek lépe, kdyby nechodil na brzdy tak brzo. Zároveň však neudělal žádné velké chyby a oprávněně si dojel pro sedmou příčku. Sergio byl za tuto zkušenost vděčný a opravdu si ji užil, což je ten základní cíl tohoto projektu," dodává Jacques Morelli, manažer BFGoodrich.
Vytisknout

Diskuze: Kruté podmínky pro Valleja

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Basso, Giandomenico - Dotta, Mitia

Basso: Ráno dělá den

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud