Jakub Urban bude startovat v Pardubicích

Tomáš Urban, 25. září 2008, 10:23 Google+

Na svou takřka „domácí“ soutěž se o tomto víkendu chystá posádka Jakub Urban – Jiří Švec. Jejich obvyklým závodním nářadím bude VW Polo ve třídě N1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Jakub - Švec, Jiří

Urban, Jakub - Švec, Jiří | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Posádka Královehradeckého rally klubu letos startuje v rallysprintovém mistrovství a po Pačejově jí patří první příčka v tabulce třídy N1. Jelikož je v kalendáři MČR mezi uplynulou Rally Agropa a příštím podnikem Rally Jeseníky měsíční pauza, rozhodli se mladí Východočeši takzvaně „rozjet“ na 7. Rally Pardubice, která je součástí Rally Cupu 2008, a která je nejblíže jejich bydliště. Jirka Švec k tomu říká: „Rally bereme hlavně jako možnost sbírat další "ostré" kilometry. Každý závodní kilometr nám může jen prospět. Že zároveň půjde i o rozjetí před Jeseníky, to je určitě vítaný bonus. Obvykle do auta sedáme po delší, než týdenní pauze.“ Jakub k tomu dodává: „Každý kilometr v autě je dobrý. Chceme se do toho před Jeseníkama, jak se říká, dostat a hlavně neublížit autu.“ 



Na Jakuba s Jirkou zde čekají poměrně členité tratě, které čítají osm rychlostních zkoušek na dvou úsecích. Každý z nich se pojede dvakrát v jednom směru a dvakrát ve směru opačném. Jakub zde ještě nikdy nestartoval, jisté zkušenosti s pardubickým podnikem však má Jirka, který zde jel v roce 2004 po boku Jakubova otce Pavla.

Soutěž pro ně tehdy skončila havárií, přesto Jirka na pardubickou rally nezanevřel a těší se na start: „Opravdu se moc těším, obzvlášť, když to letos bude, spolu s trutnovskou Krkonošskou rally, náš nejbližší "domácí" závod. Co jsem tak během posledních let "po očku" sledoval, prošla Pardubická rally od roku 2004, kdy jsme na ní s Pavlem startovali, mnoha proměnami a sám jsem zvědavý, jaké tratě pořadatelé na letošek přichystali.“

Soutěž startuje již tuto sobotu v Chrudimi v osm hodin ráno. Jakub s Jirkou mají startovní číslo 35. V jejich kategorii A1 je přihlášeno devatenáct soutěžících. Budeme tedy jistě svědky zajímavého porovnání s účastníky Rally Cupu 2008. Jak rally dopadla se pak dozvíme v sobotu v podvečer.

Posádku podporují firmy FILTR ZEOS s.r.o., MONTS s.r.o., KOVOLAK PROFI s.r.o., Autoopravna ZÁKOUTSKÝ a VITAMÍN - velkoobchod elektro. Mediální podporu zajišťuje internetový portál RALLYZONE.CZ.
Vytisknout

Diskuze: Jakub Urban bude startovat v Pardubicích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mazuch. Martin

Rozhovor s Martinem Mazuchem z Rally Cupu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud