Slovácký autoslalom skončí ve Zlechově

Martin Zehnal, 26. září 2008, 18:30 Google+

Posledním letošním závodem Slováckeho Autoslalomu bude druhý listopadový víkend erzetka ve Zlechově.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Slovácký Autoslalom (CZE)

Slovácký Autoslalom (CZE) | foto: Zehnal, Martin

Sdílejte článek

Oproti úvodnímu závodu letošního roku se mění směr rychlostní zkoušky, vracíme se tedy k původnímu místu startu u odbočení z hlavní silnice na obec Zlechov. Cíl bude u zemědělského družstva v Tupeních. Součástí tratě bude i atraktivní průjezd betonovým silem, známý z předchozích závodů.

Vzhledem k velmi vyrovnanému bodovému hodnocení v celkovém pořadí letošního šampionátu lze jistě očekávat těsný souboj jak v absolutním pořadí, tak v jednotlivých skupinách.

V celkovém hodnocení můžou pomýšlet na zlato ještě čtyři jezdci. Momentálně první Jakub Král, druhý Milan Greguška ,třetí Jindřich Láník se svým Peugeotem 205 GTI, a dosavadní lídr šampionátu Jiří Špalek disponující Mitsubishi Lancer EVO IX. Posledně jmenovaný si však situaci zkomplikoval neúčastí na minulém závodě, čímž přišel o možnost rozšíření svého bodového konta.

Ve skupině C (nad 2000ccm) je u prvních třech jezdců rozdíl jen dva body. Trio Král, Greguška a Špalek tedy bude závodit hlavně mezi sebou, což bude v nejsilnější skupině jistě velmi napínavá podívaná. Ve skupině B do 1600ccm je situace zajímavější. Ve Zlechově se bude rozhodovat mezi Zbyňkem Hrabcem, Vladimírem Machoněm a Miroslavem Žůrkem.

Skupina A (do 1400ccm) má jasného vítěze v Milanu Jančíkovi. O druhé místo můžou bojovat Lucie Červenková a Vladimír Kolařík, které ještě může ohrozit Marek Švikruha.

Nejvyrovnanější souboj asi proběhne ve skupině SC, kde svedou rodinný duel Milan a Roman Žárští. Oba ale může ohrozit Petr Novotný, kterému technické problémy neumožnily start v srpnu v Bánově. V boji o třetí místo je ve hře ještě Michal Petrželka.

Už teď nám poslední závod Slováckého autoslalomu slibuje velice napínavý závěr. Mezi přihlášenými nechybí ani jeden ze zmiňovaných jezdců. Máme se tedy opravdu na co těšit.

Vytisknout

Diskuze: Slovácký autoslalom skončí ve Zlechově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Pospíšil, Petr

Popradský souboj Pospíšila

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud