Loeb i Citröen naprostými suverény

Marek Šteigr, 4. října 2008, 11:41 Google+

RALLY CATALUNYA PO RZ9: Sebastien Loeb je na Rally Catalunya jako divoká šelma. Nikomu nedá ochutnat pocit vyhrané rychlostní zkoušky. Všech devět zatím odjetých testů se stalo kořistí neporazitelného Francouze. Tomu navíc kryje záda stájový kolega Sordo. Martin Prokop drží v JWRC druhou příčku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Doseděl, Pavel

Sdílejte článek

Před včerejším startem celé soutěže se ještě spekulovalo jak dopadne boj mezi jezdci Citröenu a jestli se k nim přidá Duval, povolaný pro tento start do továrního týmu Ford.

Jenže teď už je jasné že spekulovat se mohlo, ale realita je naprosto jiná. Loeb po včerejším neuvěřitelném výkonu dnes předvádí to samé. Do této chvíle se na španělských tratích odjely tři zkoušky druhé etapy a Loeb opět nikoho nepustil před sebe. Jeho náskok na druhého Sorda narostl na 23,7 vteřiny, a pokud nepřijde technický problém nebo chyba, která se multišampionovi stává jednou za sto let, je o vítězi zdá se jasno.

Ani druhá pozice Daniho Sorda se nemusí zatím nijak akutně otřásat v základech. Na Daniho to sice hned na první dnešní RZ zkoušel Duval a dokonce španěla porazil o vteřinu. Jenže Na dalších dvou testech mu to Sordo vrátil i s úroky a tak rozdíl mezi druhou a třetí příčkou činí 26,7 vteřiny.

Nedaleko za Duvalem navíc číhá tovární jednička Fordu, Mikko Hirvonen. Ten by jistě rád vzhledem k vývoji šampionátu bral třetí pozici. Pokud ho Malcolm Wilson nijak neusměrní, dá se očekávat i souboj mezi Duvalem a Hirvonenem. Na lídra soutěže ale ztrácí Fin už minutu.

Za výše zmíněnou čtyřkou je pak díra, nebo spíše kráter. Pátý Peter Solberg totiž ztrácí na čtvrtého Hirvonena více než minutu a půl. Zdá se tedy, že o stupních vítězů se bude rozhodovat mezi čtveřicí Loeb, Sordo, Duval a Hirvonen. Nikdo jiný už nemá šanci do souboje o pódium zasáhnout. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet na odpoledních rychlostních zkouškách.

JWRC
Po včerejších problémech s posilovačem řízení na první rychlostní zkoušce se mezi juniory Martin Prokop probojoval na druhou pozici. Na nejrychlejšího juniora Ogiera má ztrátu více než minutu a vypadá to, že se Prokop s druhým místem spokojí a nebude se pokoušet smazat ztrátu na francouzského mladíka. Třetí Bettega má na našeho juniora ztrátu tři čtvrtě minuty.

Výsledky po RZ9 najdete zde.

Vytisknout

Diskuze: Loeb i Citröen naprostými suverény

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Odložilík, Roman

V Jeseníkách vede Odložilík

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud