Věčně druhý Sordo

Tomáš Musil, 6. října 2008, 20:14 Google+

Dani Sordo si stejně jako poslední dva roky připsal na domácí půdě osm bodů za druhé místo. Ovšem i letos si dělal naděje na vítězství, které však rázně uťal jeho týmový kolega Loeb.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sordo je stejně jako Loeb jezdec, jehož oblíbeným povrchem je asfalt. Tento fakt ve spojení s tím, že Katalánská rally je jeho domácí podnik, slibuje každoročně alespoň malé naděje na vítězství. Je tu však jeden problém – Loeb. Ačkoliv se Sordo snažil jet první etapu na plný plyn, v každé RZ na Loeba, i když minimálně, ztratil. Přesto se druhá příčka dá brat jako úspěch. Díky dalším osmi bodům i letošní spolehlivosti (zatím nebodoval pouze v Monte a v Mexiku) si drží průběžné třetí místo a nic nenasvědčuje tomu, že by o něj měl přijít.

"Mrzí mě, že jsem zde nedosáhl na vítězství. Teď už je to potřetí, co jsem skončil druhý, ale zároveň také potřetí, co jsme se Sebastienem vybojovali double pro Citroen. Samozřejmě doufám, že zde někdy vyhraju, ale i dnešní výsledek beru. I když se už zatáčky nedaly tak moc zkracovat, jak tomu bylo minulý rok, byl to pro nás úžasný víkend. Díky pátečnímu ostrému tempu jsme mohli následně upravit auto a zvolit klidnější, ale pořád rychlé tempo."

"Auto pracovalo na výbornou, což potvrzují první dvě místa. Zároveň jsme náš tým přiblížili zisku poháru v týmech a příští závod se tento výsledek pokusíme zopakovat. Během celé rally jsme jeli, jak jsme přesně chtěli a jediné, co nás dělilo od vítězství, byl Sebastien. Nyní akorát potvrdil, jak velkou dávku talentu má. My asi budeme potřebovat o něco více času, abychom si zvykli na nové pneumatiky, ale doufám, že na Korsice se mu zase o něco přiblížíme."
Vytisknout

Diskuze: Věčně druhý Sordo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Loeb? To je sázka na jistotu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud