Prokop chce na Korsice vylepšit své umístění

Tomáš Musil, 9. října 2008, 19:58 Google+

Bezprostředně po zastávce v Katalánsku se kolotoč MS přesouvá na nedalekou Korsiku, která letošní seriál JWRC uzavírá. Na Korsické rallye se Martin Prokop s Janem Tománkem pokusí posunout na pódiové umístění v celkovém hodnocení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Tománek, Jan

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Martin Prokop se postaví na start Korsické rallye již počtvrté. Svého nejlepšího výsledku dosáhl v loňském roce, kdy slavil mezi juniorskými posádkami prvenství. Jelikož korsická soutěž zápolení posádek uzavírá, závod bude ve znamení souboje o konečné umístění v klasifikaci juniorského světového šampionátu pro tento rok. V průběžném pořadí před posledním závodem patří české posádce sdílená čtvrtá příčka s odstupem osmi bodů na Ira Gallaghera a Němce Burkarta. Prvně jmenovaný ovšem své bodové konto již nevylepší, jelikož na Korsice nestartuje.

Souboj o celkové umístění bude mít svůj náboj i díky programu C2 Junior Experience. Ten umožní jezdci účastnícímu se tohoto programu, který skončí na celkovém třetím místě, test s Citroenem WRC. Druhému v pořadí pak zaručí start na jednom závodu mistrovství světa opět se stejným vozem.

Korsická rallye je technickou soutěží se spoustou zatáček a specifik. To potvrzuje i Martin Prokop, který má s místní soutěží ze svých dřívějších startů četné zkušenosti:

„Na rozdíl od Španělska, které je spíše okruhový závod s rychlými asfalty, je Korsika svým profilem naprosto odlišná. Jedná se o velmi technickou soutěž, pro niž jsou typické rozbité tratě ve velmi špatném stavu a nízké rychlostní průměry. Samotná jízda je pak ze zatáčky do zatáčky. Proměnlivé je i místní počasí. Tratě bývají pokryté mechem, takže když sprchne, hodně to klouže. Jediné co katalánskou a korsickou soutěž spojuje, je skutečnost, že se obě dvě jedou na asfaltu,“ vyzdvihuje Martin rozdíly dvou posledních soutěží juniorského šampionátu.

V taktice má jihlavský pilot jasno. „Pojedeme stejně jako v Katalánsku, to znamená co nejrychleji a čekat na zaváhání soupeřů, tak abychom se posunuli v celkovém hodnocení.“

Průběžné pořadí šampionátu JWRC

1. Sébastien Ogier (FRA) - 34 bodů
2. Aaron Burkart (GER) - 30 bodů
3. Shaun Gallagher (IRL) - 30 bodů
4. Martin Prokop (CZE) - 22 bodů  

TZ/martinprokop.cz
Vytisknout

Diskuze: Prokop chce na Korsice vylepšit své umístění

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Galia, Lumír - Hloušek, Ota

Galia - Hloušek na Rally Jeseníky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud