Zelená pro Volkswagen

iM2, 13. října 2008, 20:28 Google+

Ohledně nástupu nové značky do WRC panuje vzácná jednota. Všichni zasvěcení by ji jenom uvítali. Pokud by Volkswagen svoje vozy do WRC nasadil, pak by dokonce byly možné změny pravidel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jakmile se objevila zpráva o zájmu Volkwagenu o vstup do šampionátu WRC, komisař FIA pro rally Morrie Chandler vyhlásil do světa, že by byly možné změny pravidel. To dokonce jenom proto, že Volkswagen naznačil svůj možný záměr nasadit model Scirocco do WRC od roku 2011. Volkswagen ale potřebuje povolit změnu rozměru vozů, protože model Scirocco je moc široký.

VW trvá na tom, že pravidla pro budoucí vozy WRC se musí změnit. Konkrétně se německé zančce jedná o šířku vozu, která by se měla z dosavadních 1 800 mm změnit na 1 820 mm. Potencionální konkurence dokonce nemá proti rozšíření vozů námitky, ba naopak. Sériový model VW Scirocca je také širší než je předepsaných 1 800 mm a tak by mohl v případě nesouhlasu ostatních nastat problém.

Automobilka Ford má podobný problém, když chce i nadále nasazovat model Focus, který se má taktéž problémy vejít do předepsané šířky. „V současné době nejsou žádné konkrétní technické předpisy na světě. Ještě nevíme, jaký model nasadíme od roku 2011. Jisté je zatím pouze to, že i v příštím roce pojedeme s Focusem,“ prozrazuje sportovní šéf Fordu Mark Deans. Reaguje tak na jisté spekulace, podle kterých by mohl Ford postavit budoucí vůz kategorie WRC na bázi Fiesty.
Vytisknout

Diskuze: Zelená pro Volkswagen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Citroën a Red Bull nadále spolu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud