Henning chce zopakovat pódium

iM2, 29. října 2008, 18:51 Google+

Henning Solberg vloni v Japonsku dokončil rally na třetím místě. Byla to zároveň jeho první návštěva v zemi vycházejícího slunce. Letos se pokusí o totéž.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Henning

Solberg, Henning | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Henning prohlásil, že do své jízdy dá to nejlepší, co umí. Při Rally Japan doplní letos popáté Munchi's Ford World Rally Team. Starší Solberg se již těší na návrat na šotolinu po dvou asfaltových podnicích (Španělsko a Francie). „Viking“ doufá, že by se mu mohlo podařit zopakovat svoje loňské pódiové umístění z této rally.

Nor ve službách Fordu sní o obhajobě třetího místa i přesto, že místo konání rally je úplně jiné. Centrum rally se přesunulo do města Sapporo, které je největším městem na severním ostrově Hokkaido. „Vloni jsem zde byl na pódium a letos bych to rád zopakoval. Měl jsem rád charakter tratí, které byly v Obihiru, a doufám, že podobné budou i v Sapporu,“ přiznává Henning.

„Naposledy jsem na šotolině závodil na Novém Zélandu a podařilo se mi tam vyhrát sedm rychlostních zkoušek. To bylo dokonce víc, než měl na svém kontě Sebastien – ten vyhrál rally! Doufám, že nastavení Focusu z Nového Zélandu, bude fungovat perfektně i v Japonsku. Jestli ano, pak můžeme pomýšlet na pódium.“

„Japonsko je skvělá země pro rally. Jsou zde skvělí fanoušci, vloni jsem zde ochutnal také suši. Musím se snažit získat co nejvíc bodů, protože se pořád mohu posunout v celkovém pořadí jezdců a také Munchi’s potřebuje body v boji proti Suzuki,“ připomíná Solberg.
Vytisknout

Diskuze: Henning chce zopakovat pódium

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Subaru Impreza WRC 2008

Chceš se svézt v Subaru Impreza WRC?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud