Latvala opět řádí. Bude to stačit?

Tomáš Musil, 4. listopadu 2008, 08:00 Google+

Návrat do továrního týmu Ford znamenal pro Jari-Mattiho Latvalalu zisk pódiového umístění. Potvrdil tím, že v posledních soutěžích se mu daří a hluché období je definitivně pryč. Teď je navíc ve hře i celkové třetí místo v šampionátu...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Kvůli neuspokojivým výsledkům byl na dva závody vyřazen z továrního týmu Ford a jako dvojka ho zastoupil Franocis Duval. S návratem na šotolinu se opět vrátilo vše do normálu a výsledkový posun potvrdil v Japonsku, kde bezpečně kryl záda svému týmovému kolegovi Hirvonenovi. Díky zisku osmi bodů se s 50 body dotáhl na Chrise Atkinsona v průběžné tabulce šampionátu a ve Walesu tak bude svádět přímý souboj tímto Austalanem, ale také Danim Sordem, který má na druhé příčce náskok devíti bodů.

"Po těch špatných výsledcích je to moje třetí povedená soutěž za sebou. Ale byla to náročná rally s těžkými podmínkami, i když poslední dobou mám pocit, jako by tyto soutěže byly dělané na míru našim autům. To bylo po celý víkend spolehlivé a konkurenceschopné. Byl jsem hodně dole se sebevědomím, ale poslední dvě asfaltové rally mi spravily náladu a jsem zase rád, že jsem zpět v týmu. Nyní už jsem sebevědomí jako například v Turecku. I ve Finsku jsem na tom byl dobře, ale nebyla to příliš povedená soutěž, přesto jsem se toho hodně naučil a doufám, že se dalším chybám už vyvaruji."

"V příští rally se pokusím vyhrát. Pro mě je to jedna z nejlepších rally. Mikko zde minulý rok vyhrál a bude určitě silný, což naznačil i zde v Japonsku. Stejně tak očekávám, že Sebastien, Petter a dost možná i Chris budou šlapat na plyn. Pokud chcete uspět a pomýšlet na vítězství, musíte to rozbalit od prvních metrů,"
předpovídá Latvala.
Vytisknout

Diskuze: Latvala opět řádí. Bude to stačit?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Loeb opět mění vůz, tentokrát za F1

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud