Zamávejte, Suzuki odchází do hlubin

Tomáš Musil, 15. prosince 2008, 18:22 Google+

Suzuki bylo před touto sezonou největším očekáváním a zároveň i neznámou. Na jejím konci je ale Suzuki největším zklamáním, bohužel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: www.tonigardemeister.com

Sdílejte článek

Suzuki si dávalo smělé plány jak o budoucnosti ve WRC, tak o prvním roce svého účinkování. Z týmu se ozývaly ohlasy, že ze začátku je potřeba si věci osahat a přibližně ve druhé polovině roku ukázat svoji sílu. Hned v Monte sice tento japonský tým získal bod, ale obecně výsledky nepřicházely. Nedařilo se týmu, ani jedničce Gardemeisterovi a ani Anderssonovi. V květnu pak přišlo z týmu prohlášení, kde se objevila informace o možném odchodu Suzuki.

Hlavním důvodem byl zákaz vozů WRC a nastolení vozů S2000+. Místo dalšího účinkování ve WRC by se Suzuki stáhlo a zapracovalo na vývoji nového vozu pro rok 2010. Jenže od začátku května už se další informace na podobné téma neobjevily. Navíc stále trvala krize, kdy tým byl obecně rád za jakékoliv body.

Tolik očekávaný zvrat přišel. Pro Suzuki však příliš pozdě. V Japonsku Gardemeister vyhrál historicky první RZ pro Suzuki a spolu s Anderssonem skončili oba na bodech. Vzestupnou tendenci si udrželi i do Walesu, kde opět oba vybojovali body. Ani tento fakt ale nestačil na to, aby přiměl vedení k setrvání v soutěži.

I díky finanční krizi se tedy Suzuki z WRC stahuje a teprve se ukáže, jestli bude pokračovat s nasazením vozů S2000+. Nebýt však velkého množství neúspěchů v letošní sezoně, dost možná to nemusela být pro SX4 WRC sezona první i poslední.
Vytisknout

Diskuze: Zamávejte, Suzuki odchází do hlubin

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Galli se vrátil a málem vyhrál

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud