Race Touareg pro obyčejné smrtelníky + foto

Volkswagen Race Touareg 3 Qatar

Volkswagen Race Touareg 3 Qatar | foto: Volkswagen

Každý nemá to štěstí, že se narodí jako Carlos Sainz, nebo třeba Giniel de Villiers. Pokud se ale i tak chcete svést ve voze, který nyní kraluje Rally Dakar, možná vám svitla naděje. Prohlédněte si vůz, který Volkswagen prezentoval na Qatar Motor Show pod názvem Volkswagen Race Touareg 3 Qatar.

Vůz je právně způsobilý pro provoz na běžných komunikacích. Ale i tak se továrna dušuje, že jde o čístě závodní speciál. Považte sami: automobil třídy SUV představený v Kataru dokáže na osmnáctipalcových kolech BBS dosprintovat k rychlosti 100 km/h za méně než šest vteřin.

Oproti svojí "ostré" závodní verzi však doznal některých nevyhnutelných změn. Ty se týkají především karosérie, která i tak značně připomíná tovární pouštní speciály, a také interiér. Ten je kompletně přestavěn, hlavním vodítkem při jeho přestavbě byla především ergonomie a snadnost ovládání. Nezapomělo se však ani na bezpečnost - uvnitř vozu zůstala neupravené bezpeční klec. Velmi dynamicky působí i sportovní sedačky Recaro.

Foto: Volkswagen

Svoji příbuznost s pouštními speciály připomíná zlatým písmem podpis "Race Touareg", který je vyveden zboku ma voze ve zbarvení "Magic Morning". Jako výraz úcty k dakarskému vítězství je upomínka na tuto událost vyleptána na centrálním hliníkovém panelu.

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu