Peterhansel zůstává u X-raidu i pro rok 2013

iM2, 14. května 2012, 18:59 Google+

Rekordman na Dakaru, Stéphane Peterhansel, zůstává věrný X-raid-Teamu a bude tak i v příštím ročníku bojovat za volantem Mini o další vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peterhansel, Stéphane

Peterhansel, Stéphane | foto: X-raid

Sdílejte článek

V lednu jsme mohli vidět vítězství Stéphana Peterhansela a týmu X-raid na náročné Rally Dakar. Pro tým kolem Svena Quandta to bylo první vítězství na asi nejnáročnější soutěži světa, pro jeho svěřence to byl už desátý triumf. V sobotu bylo potvrzeno to, o čem všichni již dlouho spekulovali. I ročníku 2013 se zúčastní Stéphane se svým navigátorem, Jeanem Paulem Cottretem ve speciálu MINI ALL4 Racing. Prodloužení smlouvy bylo oficiálně potvrzeno na festivalu "MINI United" ve francozském Le Castellet. 

46 letý jezdec je doposud nejúspěšnějším jezdcem na Dakaru. Soutěž vyhrál čtyřikrát v autě a šestkrát na motorce. V roce 2009 se upsal týmu z německého Treburu a poprvé s jeho BMW X3 CC absolvoval soutěž z kalendáře Baja ve Španělsku. V roce 2011 získal pro MINI ALL4 Racing první vítězství v Abu Dhabi Desert Challenge. 


Stéphane letos na Dakaru

Tým X-raid byl založen v roce 2002 právě Quandtem. Už o rok později dokázal pro tento tým získat Luc Alphand s BMW X5 vítězství v dieselové kategorii na Dakaru. Tento úspěch pak ještě zopakoval v roce 2004. V uplynulých letech tým také pětkrát vyhrál Světový pohár FIA. V roce 2010 náš všechny překvapil, když oznámil, že staví Mini pro dálkové závody. O více než rok později přišel triumf na Dakaru 2012: Petrhanselovi navíc kryl záda Nani Roma v dalším speciálu z Německa. I zbývající piloti týmu MINI ALL4 Racing dojeli v TOP10. 


V týmu X-raid si však zazávodil i s BWM X3 CC

Celý tým chce samozřejmě na letošní úspěch navázat, příští ročník závodu startuje 5. ledna v Limě, hlavním městě Peru a končí 20. ledna v hlavním městě Chile, Santiagu. "Vítězství na Dakaru 2012 patří k mým nejhezčím vzpomínkám na Dakar. Získat pro tým X-raid první vítězství, to bylo něco neobvyklého. Mě to pro mě již 10. vítězství přivedlo na rozcestí: Budu ještě pokračovat nebo se stáhnu z profesionálního rallysportu? Radost a motivace jsou u mě neustále silné a společně s celým týmem budu v roce 2013 zpět," řekl Stéphane Peterhansel.

Nani Roma na Dakaru 2012

"Jsme velice rádi, že Stéphane zůstal součástí našeho týmu. Na ten moment, kdy jsme jako vítězný tým stáli všichni spolu na podiu v Limě, nikdy nezapomenu. Ale teď je před námi hodně práce, chceme v lednu 2013 totiž dosáhnout dalšího dobrého výsledku," řekl týmový šéf, Sven Quandt.

Vytisknout

Diskuze: Peterhansel zůstává u X-raidu i pro rok 2013

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Sordo je s vítězstvím na Korsice spokojen

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud