Stříbrná čtvrtá etapa!

Lucie Houthoofdtová, 11. července 2013, 11:27 Google+

Konečně dobré zprávy a velká radost po předcházejících dvou náročných dnech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loprais Team

Loprais Team | foto: www.loprais.cz

Sdílejte článek

Čtvrtá etapa přinesla posádce 301 druhé místo, vykouzlila stíbrně dobrou náladu v týmu a přinesla také satisfakci za odvedenou práci všech, kteří ve dne v noci intenzivně pracují na ladění nového vozu. Celkově jsou Aleš, Radim a Serge desátí. Posádka 306 ve složení Jan Tománek, Tomáš Kašpárek a Michael Honda skončila v etapě na 13-tém místě, celkově je dvanáctá. Původně sice trojice nechtěla být prezentována ani medializována, ale po četných dotazech fanoušků se zveřejňováním nakonec souhlasí se zveřejňováním jejich umístění v našem zpravodajském servisu.

Aleš Loprais spokojeně hlásí: „Dneska jsme měli první čistou etapu. Trať byla velmi rozbitá. Projížděli jsme nehostinnou krajinou. Kromě solného jezera a stáda divokého skotu to byla jen cesta plná děr a výmolů napříč pouští. Zdejší terény jsou extrémně náročné hlavně na páteř a hlavu, otřesy jsou místy k nevydržení. Pro zítřejší den zkusíme jiné nastavení podvozku. Krok za krokem měníme vlastnosti nového vozidla a ladíme jej na profil zdejších erzet. Dnes jsme v etapě obsadili hezkou stříbrnou pozici, přestože jsme startovali až 39–tí a museli jsme tak předjíždět desítky aut a kamiónů před námi a jestě jsme na minutu zastavili pro kontrolu uložení kabiny. Naše stíhací jízda nakonec vyšla.“

Pátá etapa vede z Elisty do Astracháně. Pátá rychlostní zkouška rallye „Tisíc a jedna duna“ bude složena 5-ti % v dunách, 25-ti % na písčitém povrchu, 20-ti % klikatící se cestou na tvrdém povrchu a 50-ti % na velmi rychlém povrchu ve stepích.
Etapa znovu změní směr rallye na jih. Role navigátorů bude klíčová. Týmy budou muset dávat pozor, aby se nezachytily v otvorech a průrvách skrytých v trávě. V tomto úseku, který je v Silk Way Rallye novinkou, se mohou dostavit  nečekané obtíže, trať bude zvlněná, zejména při přejezdech pastvinami. Následovat budou písečné zóny. I zde bude role navigátorů velmi důležitá. V samém srdci pouště uvidí posádky pouze horizont při dosažení vrcholu duny. Před cílem se ale tempo závodu zvýší. Ti, kteří dosáhnou cíle této etapy a ještě k tomu stanou na stupni vítězů, budou oprávněně považováni za hrdiny.

Zprávy z rallye můžete sledovat denně na ČT Sport pořad Automobilový sport Silk Way Rally 2013:  10/07 22:00, 11/07 21:00, 12/07 21:55, 13/07 22:00
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/08.07.2013/

Ve čtvrtek se k InstaForex Loprais týmu v Astrakhani připojí pan Karel Loprais. Jistě všem přinese nejen dobrou náladu, ale bude i cennou moudrou oporou týmu na místě. Karlovi přejeme šťastnou cestu! Gratulujeme všem pánům posádek 301 a 306 i celé expedici za dnešní obdivuhodný výkon a fanouškům děkujeme za neutuchající podporu a víru v celý tým.

Vytisknout

Diskuze: Stříbrná čtvrtá etapa!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Štajf, Vojtěch

Štajf by na oblíbené Bohemii rád prodloužil vítěznou sérii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud