Nasser Al-Attiyah pojede Dakar s Mini, X-Raid nasadí 12 aut

iM2, 22. listopadu 2013, 16:28 Google+

Tým X-Raid se dočkal velké posily. Nasser Al-Attiyah pojede se svým pouštním spolujezdcem, Lucasem Cruzem, v Mini. Celý tým nasadí doslova armádu 12 vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al-Attiyah, Nasser

Al-Attiyah, Nasser | foto: www.worldrallypics.com

Sdílejte článek

Německý tým z obce Trebur se těsně před startem Dakaru 2014 posiluje - nově tým posílí Nasser Al-Attiyah. Vítěz pouštního maratonu z roku 2011 tak pojede s Mini. Tým X-Raid, který se stará o nasazování vozů Mini (dříve BMW X3), není pro Katařana ničím novým - v letech 2005 až 2009 za ně jezdil. V roce 2008 vybojoval s BMW X3 titul v Cross-Country Rally. Kromě Dakaru jezdí Arab také ve WRC, tam sedlá Fiestu RS WRC.

"Jsem moc rád, že se po tolika letech vracím do týmu X-Raid. Vítězstvími z let 2012 a 2013 X-Raid ukázal, že v Mini postavili velmi rychlé a spolehlivé auto. I proto padlo rozhodnutí tak lehce. Těším se na spolupráci v následujících letech!" popisuje katarský olympionik ve střelbě ze skeetu.

"Pořád jsme se udržovali v kontaktu. Když vyvstaly problémy v jeho projektu, tak jsme se rychle rozhodli jej oslovit s nabídkou týmu Mini ALL4 Racing. Konkurence je rok od roku na Dakaru větší - zvláště buggy budou kvůli pravidlům silnější. Abychom mohli pomýšlet na vítězství s vozem s pohonem na všechna čtyři kola, potřebujeme silný tým. Díky Stephanovi, Nanimu a Nasserovi, ale také Orlymu, Krzysztofovi nebo Vladimirovi ho máme," pokračuje šéf týmu Sven Quandt.

X-Raid letos pošle na trať, která povede přes Argentinu, Bolívii a Chile 11 vozů Mini a 1 BMW. V Mini uvidíme pětici opravdu ostřílených jezdců, kteří mohou všichni útočit na vítězství - Stephana Peterhansela, Naniho Romu, Krzysztofa Holowczyce, Orlando Terranovu a Nassera Al-Attiyaha.

Domácí fanouška zajisté potěší start domácích dvojic Federico Villagra/Jorge Perez Companc (Mini) a Adrian Yacopini/Marco Scopinaro (BMW X3 CC). Villagra dříve jezdil v MS s vozy Ford, ale letos jel třeba pouštní rally v Maroku, kde prokázal svoji rychlost. Další reprezentant Jižní Ameriky je Boris Garafulic (Mini). Druhým Polákem po Holowczycovi je Martin Kaczmarski (Mini). 

X-Raid nasadí velmi početnou sestavu, chce třetí vítězství v řadě

Další Mini povede po poušti Rus Vladimir Vassiljev a posledním členem týmu X-Raid bude Číňan Zhou Yong. "Na Dakaru 2014 se můžeme spolehnout na silný tým. V týmu najdete staré známé tváře z minulých let, ale také nějaké nováčky. Jsem si jistý, že někteří jezdci se mohou postarat o překvapení. Hodně se bude muset hledět na Zhou Yonga, který jako první čínský jezdec usedne do opravdu dobrého auta. Celkem 12 pro nás znamená opravdovou logistickou výzvu. Ale zde se můžeme spolehnout na zkušenosti z minulých let," zakončil Quandt.

Vytisknout

Diskuze: Nasser Al-Attiyah pojede Dakar s Mini, X-Raid nasadí 12 aut

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Duval, Francois

Matton bryskně reaguje na nabídku Duvala: Šance jsou 50:50

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud