Čtvrtá etapa a další očistec

Tomáš Urban, 9. ledna 2014, 21:34 Google+

Do čtvrté etapy ze San Juanu do Chilecita startoval Aleš Loprais po Rusu Karginovovi a Nizozemci de Rooyovi v závěsu jako třetí. Ovšem hned na prvním waypointu vskutku maratonské etapy jej časomíra zaznamenala na osmé příčce. Postupně se však Aleš zlepšoval, probil se na pátou příčku a po většinu více než 650 kilometrů dlouhé štreky se držel na dostřel těch úplně nejrychlejších.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loprais Team

Loprais Team | foto: www.loprais.cz

Sdílejte článek

Jenže po překonání nejvyššího místa etapy, který byl více než 3 200 metrů nad mořem, začal Aleš ztrácet. Mezi osmým a devátým waypointem, tedy přibližně 500 kilometrů po startu speciálky, se propadl z šesté příčky na osmou, po jedenáctém waypointu už byl devátý. Nakonec z toho byla v cíli ztráta 23 minut a 12 vteřin na vítězného de Rooye a devátá pozice. V součtu odjetých etap je Aleš Loprais sedmý, vedoucí de Rooy má náskok hodinu a devět minut.

 


„Očistec bez pohonu 4x4 podruhé! V nejdelší etapě dosavadního ročníku nás opět potkala stejná závada. Dnes v noci to budeme řešit. Předjelo nás dnes spousta kamiónů. Z ataku na pódiové umístění se stal boj o přežití na Dakaru - nezapadnout a dojet. Během dne nás ještě potkala bohužel další závada, únik oleje z olejové vany. V neutralizační zóně jsme museli olej doplňovat, aby se srdce Královny nezastavilo. Šťastné je to, že jsme etapu dojeli a vše nějak zvládli. A tak naše dobrodružství pokračuje!“ komentuje a všechny zdraví Aleš Loprais s posádkou 504.

5. etapa: Chilecito – Tucumán
Spojovací úsek: 384 km / Rychlostní zkouška: 527 km
Jestliže se o včerejší etapě dalo říct, že byla náročná a vyčerpávající, pak to samé platí i o té dnešní. Je vůbec nejdelší v letošním ročníku a měřený úsek o délce 527 kilometrů je rozdělen do dvou částí. K nim je třeba připočíst 154 a 231 km spojovacích úseků mezi startovním městem Chilecito a cílovým Tucumánem. Na závodníky čeká vedro a písek. Už dopředu organizátoři varují, že počet kandidátů na podium se v bivaku v Tucumánu sníží a že z elitní skupiny po etapě někteří vypadnou. Doufejme, že naše obě posádky vozů s číslem 504 a 519 budou statečně bojovat dál!

 
Vytisknout

Diskuze: Čtvrtá etapa a další očistec

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Volkswagen představuje změny na Polu R WRC pro rok 2014

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud