Peugeot se vrací s továrním týmem ve složení Sainz/Despres na Dakar

iM2, 26. března 2014, 21:00 Google+

O čem se již delší dobu spekulovalo, je od dnešního dne oficiální. Peugeot se v roce 2015 postaví s továrním týmem na start legendární Rally Dakar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Peugeot

Sdílejte článek

Peugeot se vrací na Dakar. O tom se spekulovalo už delší dobu, dnes to ovšem samotný Peugeot přes krátké oficiální video potvrdil. Další detaily by měly být zveřejněny v nejbližších dnech. Například pořadatel Dakaru, společnost ASO, dnes rozesílala pozvánky novinářům na tiskovou konferenci do Paříže. 

Dle informací francouzských medií by se měl Peugeot na Dakar vrátit s buggy na bázi modelu 2008 s ponáněnou jednou nápravou. Zajímavé je také jezdecké složení, francouzské barvy budou totiž hájit Carlos Sainz a dosavadní motorkář, Cyril Despres, který je ovšem pětinásobným vítězem Dakaru. Francouz tak následuje kroky dalších původně motorkářů Stéphana Peterhansela a Joana "Naniho" Romu a stěhuje se tak do kategorie automobilů.

Potvrzeno také bylo, že partnery týmu budou společnosti Total a Red Bull. My jen můžeme dodat, že mají u Peugeotu na co navazovat, vzpomeňme na dřívější úspěchy modelů 205 T16 a 405 T16. Projekt Peugeotu v dálkových soutěžích s vozem 2008 DKR by měl být dlouhodobý a tovární tým by se měl prezentovat i na jiných vytrvalostních soutěžích. 

Civilní verze Peugeotu 2008

Jen připomeňme, že v červnu 2013 Peugeot Sport demonstroval svoje schopnosti, když se Sébastienem Loebem za volantem jejich speciálu Peugeot 208 T16 Pikes Peak vyhrál slavný americký závod do vrchu. "Vítězství na Pikes Peaku 2013 urovnalo naší cestu. Byl to opravdu speciální moment, který jasně ukázal, čeho je Peugeot společně s Totalem a Red Bullem schopný," řekl Maxime Picat, obchodní ředitel Peugeotu. 

"Také pro Dakar 2015 jsme si stanovili vysoké cíle," pokračuje Picat a dodává, že by s 2008 DKR mohli bojovat o vítězství hned od začátku programu. "I když je naše strategie postavena dlouhodobě, tak jako tomu bylo i u projektu Pikes Peak, tak bychom chtěli být připraveni už v příštím roce. Je nám jasné, že Dakar je hodně těžkou rally, nicméně naším cílem je vyhrát už první ročník v roce 2015."

Vytisknout

Diskuze: Peugeot se vrací s továrním týmem ve složení Sainz/Despres na Dakar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Bouffier, Bryan

Vyhrát bez testu? Bouffier věří, že je to možné

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud