ČMPR: I. Rallye Pelhřimov

ar1, 9. dubna 2004, 01:28 Google+

Již jen hodiny zbývají do startu prvního podniku Českomoravského Poháru Rallye - I. Rallye Pelhřimov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Programy k soutěži jsou ke koupi na většině čerpacích stanic v blízkosti Pelhřimova (ESAK, Ekotank, Medos Pacov a Euro oil). Celý den se do dějiště soutěže sjížděly jednotlivé posádky. Celkem jich diváci na tratích uvidí 59. Zítra v ranních a dopoledních hodinách je čeká administrativní a technická přejímka. A v 19.00 hodin je čeká to nejdůležitější – start do soutěže samotné. Stane se tak na Pelhřimovském náměstí. Na posádky budou čekat první 4 rychlostní testy. V sobotu ráno pak odstartují do druhé etapy. Ta čítá 12 rychlostních zkoušek. Všechny se jedou v těsné blízkosti Pelhřimova. Divákům tak odpadnou složité přesuny na vzdálené RZ.

Těsně po 22 hodině se do místa konání I. Rallye Pelhřimov dostavil i největší favorit a pro mnohé i největší překvapení startovní listiny – Roman Kresta. Do horkého křesla spolujezdce usedne Jan Tománek. Oproti původnímu plánu je to změna. Ve startovní listině totiž na pozici spolujezdce figuruje jméno Gross. Startovat bude s vozem Subaru Impreza WRC.

Kresta startuje v ČMPR vůbec poprvé: „Naprosto netuším, co mám očekávat. Českomoravský pohár je pro mě zatím velká neznámá. A jsem docela zvědavý. Zejména na to, jak se bude lišit od velkých „mistráků“. Ať už organizačně nebo do počtu diváků.“ Co se týče délky tratě, je Kresta také příjemně překvapen: „Opravdu jsem to nečekal. Tak dlouhou trať nemají ani sprint rallye. Je oproti nim v podstatě dvojnásobná. Pokud to srovnám, bez 30 kilometrů je soutěž je bezmála stejně dlouhá jako Šumava.“ A proč se vlastně na ČMPR posádka objevila? „Potřebujeme dobře otestovat auto, vyzkoušet různá nastavení. Zatím jsem s ním příliš nenajezdil. A termínově se nám tato soutěž skvěle hodila. Je přesně mezi Šumavou a Vsetínem. Testování ovšem neznamená, že pojedeme jen tak, na výlet. Je to pro mě závod jako každý jiný. Nikdo se nemusí obávat, že pojedu jen na půl plynu. Navíc to ani neumím.“, usmíval se Roman Kresta. A co trať? Už o ní něco ví? „Teď jsme přijeli, takže o trati opravdu vůbec nic nevím. Najíždět půjdeme až ráno. Ale vzhledem k její délce mě docela zajímá. Opravdu se na soutěž těším.“ Je asi poněkud předčasné spekulovat o tom, že by se účast Romana Kresty v podnicích ČMPR mohla stát tradicí. Ale přesto. Je možné, že se zúčastní i jiných závodu v rámci ČMPR? „Tak to opravdu nevím. Jak jsem řekl, nevím co mohu od Poháru zatím čekat. Ale pokud bude soutěž na organizačně dobré úrovni a bude se mi líbit, nevidím důvod proč bychom se v budoucnu nezúčastnili i jiných podniků.“

Tisková zpráva soutěže
Vytisknout

Diskuze: ČMPR: I. Rallye Pelhřimov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ještě ostřejší Subaru - WRX STi WR1 - anotační foto

Ještě ostřejší Subaru - WRX STi WR1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud