Jezdci Rally podpoří hokejem dobrou věc

Jiří Hejtmánek, 9. ledna 2016, 11:11 Google+

Osmé benefiční hokejové měření sil jezdců rally pod názvem Home Credit Rally Ice Tour, sehrají piloti závodních vozů v sobotu 23. ledna 2016 od sedmnácti hodin na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Stejně jako v minulých třech ročnících je hlavním mottem akce pomoci někomu v tíživé životní situaci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Ice Tour

Rally Ice Tour | foto: Rally Ice Tour

Sdílejte článek

I když se jezdci na ledě utkají opět v dresech laděných do barev Moravy a Čech, všichni jdou do utkání s jasným cílem. Tím ale rozhodně nebude výhra toho či onoho týmu, ale především přátelské setkání kamarádů, kteří společně přispějí na dobrou věc. "Loni jsme rozdělili nemalou částku mezi dvě handicapované děvčata ze Zlína a letos uděláme radost dokonce hned třem postiženým," objasnil jasný cíl benefiční akce hlavní organizátor Vladimír Barvík. První obdarovanou bude dvacetiletá Anna Marcaníková z Tečovic u Zlína. "Anička je nadějná mladá atletka, která se věnuje vrhu koulí a diskem v rámci zlínského sportovního klubu vozíčkářů. Přispějeme jí na nákup speciálního sportovního vozíku, který jí má usnadnit především trénování," upřesnil možnost pomoci při plnění snu mladé sportovkyně Barvík.

Druhým obdarovaným je čtrnáctiletý Lukáš Podolan ze Strání - Květné. Lukáš je i přes svůj handicap vyznavačem všemožných sportů, především pak adrenalinových. "Lukášův sen je zakoupení speciálního vozíčku určeného k lyžování handicapovaných, tzv. BISKI. Nebylo tedy třeba dlouhého přemýšlení a druhá volba koho podpoříme padla právě na Lukáše," objasnil další výběr pořadatel akce.

Díky podpoře partnerů a velkému zájmu ze strany hráčů mohou pořadatelé letos potěšit i Dominika Kráčalu z Jasenné, který je i přes nemalé zdravotní nesnáze velkým fanouškem především ledního hokeje. "Rodina Dominika vynakládá nemalé prostředky na jeho rehabilitaci a speciální léčbu. Věřím tedy, že náš příspěvek alespoň trochu pomůže zmírnit jejich životní peripetie," doufá další z organizátorů Roman Konečný.

Záštitu nad akcí převzal podobně jako v loňském roce primátor města Zlína MUDr. Miroslav Adámek, který bude jedním z hostů předávajících společně s ředitelem zlínské Barum Czech Rally Miloslavem Regnerem dar výše zmíněným. Ani letos ale pořadatelé nezapomněli na děti jednoho z dětských domovů na zlínsku, pro které mají nachystán kromě bohatého programu v rámci akce i malý dárek.  Ten převezmou z rukou vybraných extraligových hokejistů PSG Zlín.

Svou premiéru při Rally Ice Tour si na zlínském ledě odbude známý herec a zároveň soutěžní jezdec David Suchařípa, jenž se stal letos společně se zpěvačkou Olgou Lounovou tváří akce. "Strašně se na Rally Ice Tour těším. Hokej sice v mém životě nehraje prim, ovšem rád si přijdu zahrát. Nějaké zkušenosti s ním již mám z dřívějších dob. Při pozvání pořadateli jsem tudíž ani chvíli neváhal, protože podobných akcí kdy se podpoří dobrá věc není nikdy dost," pravil s úsměvem na tváři Suchařípa. "Navíc se sejdeme mimo závody v dobré partě a bude čas i o ledačems podiskutovat. Hlavně pak po hokeji na parádním valašském večírku. Věřím tedy, že si to všichni společně i s diváky užijeme a naší šou uděláme radost všem, kterým má tato akce pomoci," těší se populární herec na atmosféru na zlínském zimáku.

"Startovní listina" bude opět docela slušně obsazená, když mimo zmíněného herce a jeho hereckého kolegy Jana Révaie, se na ledě budou v hokejové výstroji prohánět také tradiční protagonisté jako Roman Kresta, Miroslav Jakeš, Josef Peták, Štěpán Vojtěch a spousta jiných zajímavých jmen z oblasti motorsportu.

Dalším debutantem na ledě pak bude spolujezdec Václava Pecha Petr Uhel.  ,,Nevím ještě sice z kým se postavím do lajny, ovšem již teď se na akci opravdu hodně těším. Bude to pro mě premiéra v hokejové výstroji, neboť hokej hrávám především v zimě na zamrzlých rybnících. Snad se tedy mezi ostřílenýma klukama úplně neztratím," doufá s nadsázkou několikanásobný domácí rallyeový šampion. "Loni mi bohužel účast nevyšla, ale tentokráte se hokeje ale i skvělé atmosféry na zimáku nemohu dočkat. Je paráda, když se někdo rozhodne podobnou akci uspořádat a navíc při tom pomoci někomu kdo to potřebuje. Chtěl bych tedy pořadatelům poděkovat za pozvánku," vzkázal na dálku Petr Uhel.

Vstup na akci je již tradičně zdarma a kromě hokeje bude pro příchozí diváky připraven i bohatý doprovodný program včetně dovednostních soutěží a autogramiád.

"Zájemci o výhru některé z cen v tombole či účasti v soutěži si ovšem musejí zakoupit slosovatelný program za symbolickou cenu deseti korun. Hlavní výhra bude ale jistě pro mnohé velmi lákavá, neboť výherce získá od pořadatelů Barum Czech Rally Zlín poukaz na účast v rámci zážitkového programu při nadcházejícím ročníku naší nejpopulárnější automobilové soutěže, která se opět pojede jako součást Mistrovství Evropy na konci srpna", láká k návštěvě zlínského zimáku i na zajímavý program jeden z organizátorů Roman Konečný.

Bude tedy jistě stát za to přijít v sobotu 23.ledna na zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně shlédnout rally jezdce nejen v jejich hokejovém snažení, ale především podpořit dobrou věc.

Podrobnější program VIII. Rally Ice Tour  včetně soupisek obou týmů Vám přineseme v následující tiskové zprávě v průběhu třetího lednového týdne.

Stránky Rally Ice Tour na Facebooku můžete navštívit zde : https://www.facebook.com/Rally.Ice.Tour/ 

 

Vytisknout

Diskuze: Jezdci Rally podpoří hokejem dobrou věc

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kubica vloni na některých vložkách vyloženě deklasoval konkurenci

Kubica o Monte Carlu: Zatím jediný start. Test skončil nehodou

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud