Startovní listina na sobotní Rally Ice Tour je naplněná zvučnými jmény

Jiří Hejtmánek, 21. ledna 2016, 16:18 Google+

V sobotu 23.1.2016 vypukne od 17.00 hodin na zlínském zimním stadionu Luďka Čajky další benefiční hokejové měření sil jezdců Rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

V  rámci již osmého ročníku Home Credit Rally Ice Tour, budou piloti i jejich spolujezdci svým hokejovým uměním nejen bavit všechny příchozí, ale především se pokusí vybrat maximum prostředků, které budou následně poskytnuty třem handicapovaným dětem. „Finanční dar před samotným zápasem předají primátor města Zlína Miroslav Adámek a šéf Barum Czech Rally Miloslav Regner společně se sportovní legendou zlínského kraje Petrem Čajánkem“, upřesnil hlavní organizátor akce Vladimír Barvík. Poté ještě hokejisté extraligového PSG Zlín v čele s gólmanem Liborem Kašíkem udělají radost dětem z dětského domova z Vizovic předáním dárků od pořadatelů.

Podobně jako v předchozích letech nebyl problém naplnit soupisky obou týmů. Na ledě se budou v hokejové výstroji prohánět například Roman Kresta, Jan Jelínek, Miroslav Jakeš, Štěpán Vojtěch ale také novicové Petr Uhel či herci David Suchařípa a Jan Révai, které bude ze střídačky " koučovat " jejich kolega Lukáš Langmajer.

Ihned po návratu z legendární Rally Dakar navíc potvrdil pořadatelům účast podobně jako v loňském roce pravidelný účastník Mistrovství světa v Rally Martin Prokop. Tým Čech přivede na ledovou plochu coby kapitán Petr Černohorský junior. "Jsem rád že mohu být součástí této příjemné akce. V soutěžní kariéře jsem toho již zažil spousty, ovšem pocit, kdy člověk stojí na ledě vedle lidí, kteří nemají to samé štěstí v podobě pevného zdraví jako my, je nepopsatelný. Jsem tedy nesmírně rád, že těmto lidem můžeme alespoň trochu pomoci v jejich nelehké životní situaci", kvituje s povděkem hlavní myšlenku Rally Ice Tour zkušený spolujezdec.

Tradiční hokejové setkání má totiž charitativní podtext již čtvrtý rok za sebou. „Velmi nás potěšil zájem všech, bez jejichž podpory bychom takovou akci jen stěží uspořádali“, smeká nad zájmem ze strany hráčů i partnerů hlavní organizátor klání Vladimír Barvík. Za pomoc při organizaci poděkoval mimo jiné hokejovému klubu PSG Zlín, zástupcům statutárního města Zlín, Petru Černohorskému nebo Oldřichu Hrabcovi ze Sparrow Raring týmu. Důležité však je, že pořadatelé nezapomínají ani na diváky, bez kterých by takový zápas neměl tu správnou kulisu. Fandové se mohou těšit na bohatý doprovodný program. V průběhu první třetiny rozdají autogramy extraligoví hokejisté PSG Zlín, před vchodem budou vystaveny závodní vozy (v čele s legendární Škodou Octavia WRC) či sanitní vůz zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. V útrobách stadionu pak mohou vyzkoušet hned tři rallye trenažéry, z nichž dva jsou zabudovány přímo do replik závodních vozů Škoda 130 RS a MG Metro 6R4. Plánována je samozřejmě i autogramiáda přítomných herců. Nejmenší diváci si pak přijdou na své při pilotování rádiem řízených modelů zlínského RC klubu ZedART. „Pro většinu fanoušků bude lákadlem tradiční bohatá tombola s hlavní cenou v podobě poukazu na účast při zážitkovém programu v rámci nadcházející srpnové Barum Czech Rally Zlín. Při soutěžích na ledové ploše pak vylosovaní diváci budou soutěžit o spoustu dalších zajímavých dárků,“ láká na opravdu bohatý sobotní program ve Zlíně spolupořadatel Roman Konečný.

Vstup na akci je zdarma, přičemž pouze slosovatelný program si zájemci mohou zakoupit za symbolickou cenu 10 Kč. ,, Já i většina hráčů se na akci velmi těšíme a zároveň věříme, že se na zimák dostavíte v hojném počtu. Pomůžete nám nejen vytvořit skvělou diváckou kulisu, ale především společně s námi podpoříte dobrou věc,"  zve na sobotní utkání fanoušky domácí soutěžácká legenda Roman Kresta, který na led přivede domácí tým Moravy coby kapitán.

 

Soupisky týmů:

Čechy

Brankář: Jirsa Miroslav

Obrana: Střeška Tomáš, Brynda Jiří - Suchařípa David, Stejskal Václav sen - Matějka Jaroslav, Grafek Petr - Uhel Petr, Černohorský Petr

Útok: Hůla Aleš, Brynda Petr, Ernst Michal - Vojtěch Štěpán, Hůla Radek, Pochop Tomáš - Gavlák Peter, Revai Jan, Prokop Martin - Stejskal Vaclav jr., Peták Josef, Dunovský Václav

Náhradníci: Trněný Karel, Petr Jan

 

Morava 

Brankáři: Vopatřil Martin, Kašpárek Tomáš

Obrana: Večerka Michal, Řeháček Henrich - Šivic Pavel, Kouřil Martin - Houšť Jan, Navrátil Jakub - Mikulaštík Silvestr, Horáček Michal

Útok: Jelínek Jan, Hejtmánek Jan, Kresta Roman - Kučera Ladislav, Sovják Leoš, Pospíšilík Tomáš - Prášil Pavel, Tureček Martin, Chytka Viktor - Firla Lumír, Jakeš Miroslav, Norek Igor

Náhradníci: Mechl Viktor, Kříž Ladislav

Vytisknout

Diskuze: Startovní listina na sobotní Rally Ice Tour je naplněná zvučnými jmény

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo (MCO)

Rally Monte Carlo: Shakedown vyhrál Meeke, nové Hyundai i20 WRC v patách…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud