Dohoda je skutečností? Bottas tajně navštívil továrnu Mercedesu

Valtteri Bottas je blízko dohodě s Mercedesem?

Valtteri Bottas je blízko dohodě s Mercedesem? | foto: Williams F1 Team

Ačkoliv Mercedes avizoval, že rozhodnutí o obsazení druhého místa ve svém závodním týmu F1 zveřejní až 4. ledna 2017, zdá se, že půjde jenom o formální akt. Dosvědčuje to návštěva jednoho z nejžhavějších kandidátů.

Mercedes sice o svých plánech nadále vytrvale mlčí, ale tajná předvánoční návštěva Valtteri Bottase v centru Mercedesu v Brackley dává hodně velkou nápovědu, kdo obsadí místo v jeho týmu, které krátce po zisku mistrovského titulu překvapivě uvolnil Nico Rosberg.

Ačkoliv o návštěvě nebyly zveřejněny žádné podrobnosti, ale předpokládá se, že během návštěvy mohlo dojít ke zkoušce kokpitu pro odlití závodní sedačky, stejně jako k prvním seznámením s inženýry, se kterými by měl finský pilot v následující sezóně spolupracovat.

Bottas je v současné době v situaci, kdy mu kontrakt s Mercedesem vyjít musí, protože zpátky k Williamsu má zablokovanou cestu. Tam totiž po prvních náznacích, že Fin má zájem o sedačku u Mercedesu oslovili Felipe Massu, který se sice s kokpitem oficiálně rozloučil, a na novou nabídku kývl. 

Pokud se věci vyvinou očekávaným směrem, bude to znamenat pro Pascala Wehrleina konec nadějí a snahu uspět u týmu Sauber. Německý mladík byl sice jedním z potenciálních kandidátů, ale všeobecně se mělo za to, že nemá dostatek zkušeností a psychické odolnosti, aby zvládl účast ve špičkovém týmu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu