Dvěma slovy komentoval Hamilton nového týmového kolegu

Lewis Hamilton Bottasův příchod vítá. Uvidíme, jak se bude tvářit na konci sezóny

Lewis Hamilton Bottasův příchod vítá. Uvidíme, jak se bude tvářit na konci sezóny | foto: Daimler AG

O sestavě Mercedesu je tedy rozhodnuto, nyní se svět F1 zaměřuje na "objevení Bottase". Hodnotí se jeho možnosti a šance, názory osobností a odborníků. Své k uzavření jednoho z nejsledovanějších přestupů řekl i ten, kterého se bezprostředně týká.

Podle šéfa stáje Mercedes Toto Wolffa trojnásobný šampion a dvojnásobný vicemistr světa Lewis Hamilton volbu svého týmu ohledně druhého pilota podporuje a předpokládá méně vyhrocené vztahy s novým kolegou. Čekalo se, že volba Mercedesu proběhne kolem 4. ledna, ale nakonec tým čekal s oficiálním oznámením až do tohoto pondělí.

"Hovořili jsme s Lewisem před Vánoci - o Bottasovi řekl, že ho považuje za »příjemného chlapíka«, s nímž si z ostatních pilotů F1 dobře rozumí. Podle něj by to byla dobrá volba," připomíná tehdejší Hamiltonova slova Toto Wolff.

"Myslím, že jejich spolupráce bude dobře fungovat. Vztah mezi Nicem a Lewisem už je záležitostí minulosti, nyní se jedná o zcela novou formu, která není zatížená nějakým minulým nepřátelstvím. Určitě někdy nastanou obtížnější situace, ale předpokládám, že jako osobnosti přinesou do týmu poněkud vyváženější situaci než v minulosti. Mohu se ale mýlit," svěřil se Wolff s tím, že dvaatřicetiletý Hamilton a sedmadvacetiletý Bottas jsou povahově rozdílné osobnosti.

img-responsive

Navenek se usmívali, ale jinak to mezi nimi vřelo. Jak to bude vypadat u nové jezdecké sestavy? | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mnozí experti se domnívají, že k vyhrocení vztahu mezi Hamiltonem a Rosbergem došlo také proto, že spolu soupeřili už od závodů v motokárách a jejich někdejší řevnivost se přenesla i do F1. Hamilton nyní vlastně bude do jisté míry v Rosbergově pozici, protože Nico strávil u Mercedesu tři sezóny, když k týmu jako nový pilot přišel Hamilton.

Rozdíl je přeci jenom v tom, že co do výsledků byl Brit mnohem úspěšnější a navíc byl mistrem světa; Bottas nastupuje ke Stříbrným šípům v roli pilota, který doposud čeká na své první vítězství. S ohledem na roční kontrakt ale musí předvést, že pro tým bude mužem budoucnosti - což občas může být právě na Hamiltonův úkor. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu