Mladí piloti Ferrari mají šanci objevit se při testech v Maďarsku

Charles Leclerc a Maurizio Arrivabenev Abú Zabí

Charles Leclerc a Maurizio Arrivabenev Abú Zabí | foto: Scuderia Ferrari

Význam testů v dnešní době je docela jiný, než když bylo v podstatě neomezené. Dnes se musí volit velice pečlivě příprava a rozhodnutí, kdo v nich usedne při jednotlivých dnech. Navíc FIA stanovila jasná pravidla, která znamenají pro týmy určité závazky.

Automobilová federace ve svých pravidel nařizují, že týmy musí ve dvou ze čtyř testovacích dnů nasadit nováčky, konkrétně piloty, kteří absolvovali méně než dva starty v Grand Prix. Proto by se u Ferrari mohli při druhém sezónním testu po Grand Prix Maďarska rozhodnout pro někoho ze své trojice mladých pilotů, které mají k dispozici.

Jako poslední se objevil ve Ferrari při testech v Bahrajnu Antonio Giovinazzi, který už si v kokpitu Sauberu odbyl dva závody za potížemi stíhaného Pascala Wehrleina. V Maďarsku by se tak mohl objevit další nováček, podle jistých zdrojů by to měla být hvězda F2, rodák z Monte Carla Charles Leclerc. Co se týče dalších týmů poháněných motory Ferrari, ty v obou dnech využili stávajících závodních pilotů, takže u Haasu a Sauberu budou muset nasadit při maďarských testech nováčky. 

img-responsive

Antonio Fuoco už má s Ferrari zkušenosti | foto: Scuderia Ferrari

Zmíněné týmy pochopitelně nemají povinnost nasadit jezdce spojené s Ferrari, například Haas by mohl oslovit amerického teenagera Santina Ferrucciho, ale je pravděpodobnější, že šanci dostane někdo z trojice Giovinazzi, Leclerc a Fuoco. Dává to smysl i v tom směru, že Giovinazzi a Leclerc mají ve smlouvách se Sauberem resp. Haasem položku, která umožňuje jejich nasazení v prvním volném tréninku. Kdy a kde budou piloti nasazeni nicméně je v rozhodovací kompetenci Ferrari.

Testy na Hungaroringu se pojedou bezprostředně po Grand Prix Maďarska, která je v kalendáři stanovena na 30. červenec. To znamená, že v úterý a středu (1. a 2. srpna) vybraná část pilotů na okruhu setrvá a absolvuje dvoudenní program. Hned po této akci bude následovat u Ferrari zkušební den pneumatik Pirelli v Barceloně, pro nějž má být připraven právě Antonio Fuoco.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu