Soutěž Zlaté oko pro motoristické fotografy je opět vyhlášena

Redakce RallyZone.CZ, 16. prosince 2017, 19:26 Google+

Agentura Pozitif vyhlásila 13. ročník fotografické soutěže Zlaté Oko pro nejlepší motoristickou fotografii roku 2017. Letos poprvé budou finalisté zveřejněni ještě před slavnostním galavečerem. Vítězové ankety budou oznámeni v rámci vyhlášení soutěže Zlatý volant, které proběhne 22.února 2018 od 19 hodin v areálu výstaviště PVA EXPO v pražských Letňanech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Šimon Plánička

Sdílejte článek

„Určitě se zúčastním. Ještě vybírám třetí soutěžní fotografii, ale už teď mohu prozradit, že půjde o různé fotky z mistrovství světa Formule1,“ říká loňský a předloňský vítěz Zlatého oka Jiří Křenek. Partnerem soutěže je společnost Centrum FotoŠkoda.

Do soutěže se mohou hlásit jak profesionální fotografové, tak amatéři. „Zveřejněním finalistů ještě před vyhlášeném výsledků chceme do celého procesu více zapojit širokou veřejnost a chceme, aby bylo vidět, z jakých fotek porota vybírala,“ říká ředitel pořádající agentury Pozitif Martin Tománek. Základní podmínkou je pouze české občanství a také datum pořízení snímku. Do soutěže mohou být přihlášeny pouze snímky pořízené v roce 2017. Každý soutěžící může přihlásit nejvíce 3 fotografie. Uzavírka přihlášek je 31. ledna 2018.

O vítězi rozhodne stejná odborná porota, která bude rozhodovat o vítězích anket Zlatý volant a Zlatá řídítka. „Kolik bude finalistů v tuto chvíli ještě nevíme, protože záleží, kolik fotografů se do soutěže přihlásí. Doufám, že jich ještě přibude, ať má porota z čeho vybírat. Fotky každopádně zveřejníme s předstihem jak na webu zlatyvolant.cz, tak na facebooku Zlatého volantu,“ vysvětluje Martin Tománek.

Soutěžících fotografů postupně přibývá. Svou účast ve Zlatém oku přislíbil také vítěz dvou předchozích ročníků Jiří Křenek. „Své fotky jsem do Zlatého oka posílal snad od počátků této ankety, prvních deset let bez úspěchu. Když jsem pak v 11. a 12. ročníku zvítězil, udělalo mi to obrovskou radost. Je to pro mě velká prestiž,“ konstatoval Křenek, který v minulosti vyhrál také sportovní kategorii Czech PressPhoto nebo mezinárodní soutěž Grand Prix De La Plus Belle Photov Paříži. „Úspěch tradičně slavily fotky rally nebo motorek, já jsem loni zvítězil s noční fotografií z okruhu v LeMans s magicky rozostřeným světélkujícím ruským kolem v pozadí,“ dodal Křenek.

Zdroj: PR

Vytisknout

Diskuze: Soutěž Zlaté oko pro motoristické fotografy je opět vyhlášena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

37. SVK Rally Příbram (CZE)

Podpořme Radomíra Kupce!

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud