Do startu X. Agrotec Rally Ice Tour 2018 zbývají hodiny

RallyZone.cz, 24. ledna 2018, 08:06 Google+

Již jen několik desítek hodin dělí příznivce i samotné aktéry letošní Rally Ice Tour od pomyslného startu desáté rychlostní zkoušky. Ten totiž proběhne už tuto sobotu, tedy 27. ledna 2018, v 17:00 hodin na zlínském zimním stadionu Luďka Čajky. Na jeho ledové ploše se můžete těšit nejen na tradiční hokejový výběr rallyových specialistů z Moravy a Čech, ale tentokrát se do akce zapojí také slavná jména (nejen) zlínského ligového hokeje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Ice Tour

Rally Ice Tour | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na koho se letos tedy můžeme společně těšit? V modrých barvách domácích Moravanů se představí např. ostřílení soutěžáci jako Roman Kresta, Jan Jelínek, Miroslav Jakeš, Igor Norek, Lumír Firla, Ladislav Kučera, Martin Tureček či tradiční slovenský účastník Peter Gavlák. Na postu obránce moravské svatyně se pak vystřídají Radim Orava s Martinem Vopatřilem.

V brance červených, tedy českých zástupců, se tradičně představí Miloslav Jirsa. Hned první pětka sestavy hostí je pak nabita zvučnými jmény – Tomáš Pochop, Michal Ernst a Štěpán Vojtěch se objeví v útoku, zatímco obranu budou mít na starosti příbramští Josef Peták s Jiřím Bryndou. Pomyslné kapitánské céčko bude mít na dresu Petr Černohorský, společně s ním se v obraně představí úřadující vicemistr ČR v rally Petr Uhel. Rychlé dvoukolkáře z Čech budou zastupovat Petr Brynda, Václav Dunovský či otec a syn Stejskalovi. Své zastoupení bude mít i kategorie WRC v podobě Karla Trněného.

Většina z výše jmenovaných se představí i v závěrečné exhibiční dvacetiminutovce proti hokejovým legendám. S kým tedy budou moci změřit své síly? V brance své umění předvede Martin Altrichter, který byl osobně u zlínského titulu v roce 2004, chybět samozřejmě nebude ani ‘kluk z plakátu’ letošní Rally Ice Tour a miláček zlínského hokejového publika Petr Leška. Zdeněk Okál se sice tentokrát do bruslí neobuje, ale chybět nebude na autogramiádě. Mezi ty, kteří se nezapomenutelně zapsali do srdcí několika generací domácích příznivců patří rovněž Miroslav Okál a Jaroslav Balaštík. Sestavu hvězd doplní Josef Štraub, Miroslav Blaťák, Jan Krajíček, Martin Kotásek, Tomáš Němčický, Pavel Rajnoha a hostující Marek Černošek.

Kromě hokeje se však diváci mohou těšit i na tradičně pestrý doprovodný program pro celou rodinu. Mimo zmiňované autogramiády hokejových legend, která proběhne ve druhé třetině utkání, budou k vidění skutečné rallyové speciály, prezentace městské policie a záchranné služby, výstava fotografiíí Ondřeje Záruby z Rally Dakar či RC modely zlínského klubu ZedArt. Své řidičské umění si pak budete moci vyzkoušet na rally trenažéru. 

Premiérově a hned dvakrát se v útrobách zimního stadionu Luďka Čajky odehraje při Rally Ice Tour take dobročinná dražba. V jedné se budou přítomní moci ucházet o svezení na ‘horké’ sedačce navigátora v soutěžním voze, konkrétně pak Renaultu Clio, Opelu Adam R2 a konečně Subaru Impreza WRC vsetínského Silvestra Mikuláštíka. „Na podporu jednoho z oddaných fanoušků zlínského hokejového klubu Dominika Kráčaly, který je upoután na invalidní vozík, a přesto téměř nevynechá žádný zápas Beranů, budeme v průběhu zápasu dražit exkluzivní edici tří obrazů. Ty vznikly při tvorbě plakátů a jsou na nich portréty hokejistů Zdeňka Okála, Petra Lešky a závodníka Romana Kresty, včetně otisku jejich dlaní a originálních podpisů,“ doplňuje informaci o druhé dražbě hlavní organizátor Vladimír Barvík. Dodejme, že tvůrcem letošního oficiálního plakátu X. Agrotec Rally Ice Tour je fotograf Zdeněk Žilinský, který spolupracoval i s týmem Škoda Motorsport. Chybět nebude ani obvyklá tombola, kde bude hlavní cenou svezení v soutěžním Mitsubishi Lancer právě s Vladimírem Barvíkem.

Před samotným zápasem, který začíná v 17:00 hodin, předají pořadatelé z rukou Petra Lešky, herce Josefa Poláška a radní Zlínského kraje, paní Michaely Blahové, poukazy s finančním darem vybraným subjektům. Prvním z nich je Veronika Fojtíková, která se léčí po těžkém úrazu páteře a je upoutána na invalidní vozík. Dále udělají pořadatelé radost Anetě Kráčalíkové, která obdrží příspěvek na zakoupení speciálního invalidního vozíku. Vzhledem k dobrým výsledkům a šanci zabojovat o medaile na nadcházející paralympiádě, dostanou finanční podporu i nevidomí lyžaři Tadeáš Kříž a Anna Kulíšková.

Přijďte se tedy společně s jezdci rally a hokejovými legendami v tuto sobotu od sedmnácté hodiny do Zlína nejen dobře pobavit, ale třeba i přispět na dobrou věc. Vstup na akci je zdarma, pouze zájemci o losování tomboly si mohou zakoupit za symbolickou cenu 10,- Kč slosovatelný kupón. Jeho součástí jsou soupisky všech účastníků, ale rovněž i podpisové strany a další informace o akci i jejich účastnících. Jste srdečně zváni!

SOUPISKA LEGEND ZLÍNSKÉHO HOKEJE

Brankář: 93 Martin Altrichter

Útočníci: 96 Jaroslav Balaštík

               19 Petr Leška

               60 Miroslav Okál

               10 Josef Štraub

               24 Martin Kotásek:

               67 Tomáš Němčický

 

Obránci: 14 Jan Krajíček

               44 Miroslav Blaťák

               4 Marek Černošek

               22 Pavel Rajnoha

 

Soupisky týmů Moravy a Čech

Tým Morava:

Brankáři: 44 Orava Radim,Vopatřil Martin

16 Kresta Roman, 96 Hejtmánek Jan, 55 Jelínek Jan,12 Kneifel Milan, 69 Houšť Jan

33 Kouřil Martin, 20 Gavlák Peter, 10 Kučera Ladislav, 19 Šivic Pavel, 41 Mechl Viktor

36 Jakeš Miroslav, 7 Norek Igor, 15 Firla Lumír, 11 Mikulaštík Silvestr, 17 Horáček Michal

25 Prášil Pavel, 3 Tureček Martin, 32 Chytka Viktor ,4 Sovják Leoš, 8 Kříž Ladislav

Tým Čechy:

Brankář : 44 Jirsa Miloslav

7 Pochop Tomáš, 20 Ernst Michal, 12 Vojtěch Štěpán, 8 Peták Josef, 17 Brynda Jiří

19 Brynda Petr, 11 Dunovský Václav, 33 Hůla Aleš, 41 Černohorský Petr, 25 Uhel Petr

10 Stejskal Václav Jr., 96 Stejskal Václav Sr., 3 Hloušek Jan, 4 Matějka Jaroslav, 16 Hůla Radek

55 Votava Libor, 69 Trněný Karel

Autor: Jan Vaškovič

Vytisknout

Diskuze: Do startu X. Agrotec Rally Ice Tour 2018 zbývají hodiny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas - Jaeger, Anders

Milníky a úspěchy značky ŠKODA na Rallye Monte Carlo

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud