Volkswagen šampionem Cross Country Rally

ar1, 18. července 2005, 15:15 Google+

Známý pilot Bruno Saby, tovární jezdec automobilky Volkswagen startující s upraveným modelem Touareg...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

v šampionátu vytrvalostních off-road soutěží FIA Cross Country Rally Word Cup, zvítězil v nedávné Rallye d´Orient. Tímto triumfem si Saby už v předstihu zajistil titul letošního světového šampiona FIA Cross Country Rally: Jeho 34bodový náskok už ani teoreticky nemůže žádný z konkurentů překonat!

Nadvládu pilotů Race-Touaregů potvrdila při Rallye d´Orient druhým místem absolutně posádka Giniel de Villiers/Tina Thörner, která se tak v absolutním pořadí šampionátu FIA Cross Country Rally posunula na druhé místo za posádku Bruno Saby/Michel Périn. Tři ze čtyř dosud odjetých cross-country soutěží vyhrály posádky na vozech Volkswagen Race-Touareg. Touareg je přitom ve startovním poli off-roadových soutěžních speciálů stále ještě „nováčkem“ - Volkswagen jej poprvé nasadil teprve před rokem na Rally Dakar 2004. Od té doby si tento vůz připsal deset umístění na stupních vítězů, což je nejlepším dokladem výkonů a spolehlivosti jeho techniky, především špičkového TDI motoru.

Rallye d´Orient se jela jako čtvrtý ze šestidílného seriálu náročných vytrvalostních off-road soutěží FIA Cross Country Rally Word Cup, ve kterém Bruno Saby se spolujezdcem Michelem Périnem už třikrát vystoupili na nejvyšší příčku stupňů vítězů.

„Děkuji celému týmu za skvělou práci, která přinesla mistrovský titul,“ říká Kris Nissen, ředitel sportovní divize Volkswagen Motorsport. „Dlužno říci, že za tímto skvělým výsledkem je nutno vidět také výbornou a spolehlivou techniku Race-Touaregu – vždyť během celé sezony jsme ani jednou nemuseli odstoupit z důvodu selhání techniky!“ „Těžko hledám slova, kterými bych vyjádřil své nadšení a spokojenost,“ prohlásil v cíli Rallye d´Orient Bruno Saby. „Mistrovský titul z Cross Country Rally řadím vedle vítězství na Rally Monte Carlo v roce 1988 ke svým životním triumfům a jsem značce Volkswagen vděčný, že mi umožnila bojovat o tuto metu s tak skvělým vozem, jakým soutěžní Touareg je. Zkušenosti z Rallye d´Orient se nám navíc budou výborně hodit při příštím ročníku Rally Dakar, která se pojede i Guineou, jejíž terén bude hodně podobný podmínkám na Rallye d´Orient.“

- VOLKSWAGEN -

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen šampionem Cross Country Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Dopis fanoušků představenstvu Škoda-Auto... - anotační foto

Dopis fanoušků představenstvu Škoda-Auto...

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud