Českou rallysezonu 2014 zahájí Valašská rally

Tomáš Urban, 15. prosince 2013, 21:16 Google+

EXKLUZIVNÍ INFO : Kalendář českých rally má svou podobu. A pro fanoušky rallysportu na Valašsku je zajímavý především tím, že novou rallysezonu zahájí v české kotlině ve dnech 4. – 5. dubna 2014 XXXIII. ročník Valašské rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Tomáš Brázdil, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ano! Valašská rally se po roční odmlce vrací do kalendáře prestižních českých podniků. Stala se totiž součástí sedmidílného seriálu Mistrovství České republiky ve sprintrally. A pojede se rovněž jako podnik Mistrovství České republiky v rally historických automobilů a scházet nebude ani Pohár pořadatele, který mimo jiné umožní fanouškům sledovat na tratích rychlostních zkoušek ve valašských kopcích například i vozidla specifikace WRC. Dějištěm premiéry nového ročníku českého rallysportu se stane Valašské Meziříčí a jeho okolí.

Kromě výše uvedeného zařazení se pořadatelé valašské automobilové soutěže z AutoMotoKlubu Rallye Sport - Vsetín rozhodli vrátit k tradici z minulých let a třiatřicátou Valašku oficiálně uspořádají i jako Memoriál Jiřího Sedláře. V polovině srpna příštího roku, respektive 13. 8. 2014, totiž uplyne pětadvacet let od tragické chvíle nedaleko Valašského Meziříčí, jejíž obětí se jeden z největších talentů tehdy československého rallysportu, Jiří Sedlář, stal.

Samotný fakt, že Valašská rally bude prvním kláním soutěžních posádek po zimní přestávce, předurčuje Valašku k tomu, že to bude z mnoha stran pohledu velmi zajímavá soutěž. Mluvit však o podobě Valašky v roce 2014 je ještě předčasné. I když představa v hlavách organizátorů samozřejmě už je. „Předpokládáme, že schopnosti soutěžních posádek a odolnost jejich vozidel prověříme na třech úsecích při šesti rychlostních zkouškách. Není přitom vyloučeno, že jeden z rychlostních testů bude zcela nový. Ale nepředbíhejme. Všechno je předmětem jednání. A platí to i pro takzvaně doprovodné aktivity rally, mezi něž by měla patřit například i výtvarná soutěž pro děti z mateřských škol a žáky základních škol,“ pověděl ředitel Valašské rally 2014 Miroslav Hošák.

Co lze však s určitostí uvést již nyní je fakt, že i v přípravě nadcházejícího ročníku Valašky zaměří její organizátoři prvořadou pozornost na bezpečnost nejen soutěžících, ale zejména, či v prvé řadě diváků. „Hodláme v letos nastoleném trendu pokračovat. Ale hledáme i další možnosti, jak především otázku bezpečnosti diváků a lidí žijících v bezprostřední blízkosti rychlostních zkoušek zdokonalit a eliminovat možnost vzniku bezpečnostních komplikací na co nejnižší míru. A to i za pomoci a v úzké součinnosti s jednotlivými obecními úřady, Policií České republiky a dalšími organizacemi a institucemi,“ vyjádřil se nedávno Alexandr Póč, zástupce ředitele rally pro bezpečnost.

P.S. Dle zjištění redakce se můžeme těšit možná až na dvě nové RZ v okolí Kopřivnice a Nového Jičína nebo Hukvald. Konečná podoba trati zatím není známá, ale podporu má.

Vytisknout

Diskuze: Českou rallysezonu 2014 zahájí Valašská rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Sainz, Carlos

Uvidíme na Dakaru 2015 tým Red Bull Peugeot se Sainzem a Loebem?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud