Pešl se radoval z bedny i z úspěchu syna, Tydlačková si dobře pokecala :-)

Miroslav Vebr, 14. dubna 2014, 21:48 Google+

Povedený start do nové rally sezony za sebou má posádka JP Motorsport teamu Jaroslav Pešl – Roman Pešek. Oba Valaši, jedoucí tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, se na cílové rampě Valašské rally radovali z pohárů za třetí místo ve své třídě 3. V absolutním pořadí prvního sprintu sedmidílného seriálu MČR skončili dvanáctí. Bohužel už se tolik nevedlo druhé posádce JP Motorsport teamu. Pavlína Tydlačková s Davidem Zacharem, kteří mají pro letošek nové auto – Fabii, si užívali Valašky jen necelé dvě zkoušky a museli kvůli poruše poloosy odstoupit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V cíli úvodního sprintu nové sezony byl pilot posádky a zároveň šéf JP Motorsport teamu převážně spokojený. „Auto nám fungovalo dobře. Po celou dobu jsme neměli žádnou větší krizovku, v cíli jsme brali třetí místo ve třídě, takže jsme určitě spokojeni,“ začal s hodnocením Jaroslav Pešl.
Stejně jako drtivá většina jezdců ve startovním poli i Pešl už se nemohl dočkat prvního mistráku nové sezony. A Valaška jeho očekávání rozhodně nezklamala. „Soutěž byla pěkně připravená. Obzvláště se mi líbila nová erzeta, která projížděla pod hradem Hukvaldy. Byla hodně rychlá, dobře čitelná a dalo se tam jet hodně rychle. Když budou v itineráři Hukvaldy i příští rok, rozhodně se nebudeme zlobit,“ pochvaloval si Pešl novinku Valašské rally. 

 

Hodnocení Valašky mohlo být pro Pešla ještě příjemnější. Mohl totiž skončit ještě trochu výše, než třetí. Před posledními dvěma erzetami byl ve třídě třetí jen jedinou vteřinku za Lumírem Firlou. Dva průjezdy Bystřičkou měly tedy rozhodnout, zda z toho na cílové rampě bude stříbro nebo bronz. V okolí přehrady však byl rychlejší Firla, který navýšil náskok z jedné na třináct vteřin a slavil stříbro. „Před posledními dvěma erzetami jsme samozřejmě věděli, že na Lumíra ztrácíme jen vteřinu. Chtěli jsme ještě zatáhnout a pokusit se ho předjet, ale nevyšlo to,“ litoval 34letý pilot. Po závodě přiznal, že ani moc nečekal, že by na Bystřičce nějak exceloval. „Musím uznat, že jsem i trochu čekal, že tu vteřinu na Bystřičce nestáhnu. Nevím přesně proč, ale ta rychlostka na Bystřičce mi prostě něčím nesedí a nejde mi to na ní,“ krčil rameny Pešl.

I přes neúspěšný útok na stříbro však byl valašskomeziříčský jezdec se svým vstoupením na Valašské rally převážně spokojen. „Asi jsme chtěli být před Lumírem, ale ten byl tentokrát rychlejší, prostě to nevyšlo. Ale i třetí místo určitě bereme. Je začátek sezony, takže na rozjezd byla Valaška pro nás super a těšíme se na další podniky. Měli bychom jet celý spritový šampionát,“ shrnul Jaroslav Pešl Valašku 2014. V závěru prvního podniku nové sezony nezapomněl meziříčský jezdec a zároveň šéf JP Motorsport teamu pochválit všechny pomocníky. „Velké díky patří hlavně mechanikům, kteří si pořádně mákli nejen při rally, ale také před tím, když jsme finišovali s přípravami před sezonou a všechno jsme tak, tak stihli,“ poslal Pešl poděkování.

O víkendu vyplněném Valašskou rally měl valašskomeziříčský jezdec o důvod k radosti více, protože se skvěle vedlo také JP Motorsport Junior teamu. Jeho malý syn Jindřich totiž ve stejnou dobu, kdy se jala Valaška, s velkou bravurou zvládl svůj první závod v životě. Jednalo se o závod Moravského poháru v motokárách, který se jel na Slovensku v Trebaticích u Piešťan a předškolák Jindřich Pešl v něm mezi o hodně staršími soupeři zabodoval parádním osmým místem v kategorii mini 50. „Byl to jeho vůbec první závod a myslím, že si vedl výborně. Dobře zajel také další člen našeho Junior teamu Filip Juřica, který skončil devatenáctý. Tak snad se klukům povede i v dalších závodech,“ dodal Jaroslav Pešl. 

Pavlína Tydlačková pro letošní sezonu vyměnila svoje legendární Suzuki Ignis za nové autíčko – Škodu Fabia. Před prvním startem s novým vozem to však byly, jak se dalo očekávat, pěkné nervy. „Na Valašskou Rally jsme se moc těšili, jakož to první a ještě domácí závod z novým autem pro nás byla velká výzva. Jak už to ale bývá u nás zvykem, přípravy se neobešly bez komplikací a nervů. Po GPD v Kopřivnici Fobii zakukalo v motoru a my hledali co proč a jak. Poté převodovka, kterou jsme do auta vecpali až ve čtvrtek před závody, nebylo tak moc času otestovat. V pátek večer jsme nastavili tlumiče, ale jelikož jsem po tmě „slepejš“, tak jsem s tím raději ani nevyjela, ať to někde nenechám na trnce. Tudíž start pro nás byl více méně i první zkouškou s autem nadstaveným tak jak má být, převodovka perfektní, za což jsem velmi vděčná Luboši Pickovi, zvládl ji seskládat v rekordním čase,“ popsala předzávodní a „chystací“ nervy před Valaškou pilotka Fabie Pavlína Tydlačková.

Samotného závodění si na Valašce bohužel moc neužila. „První RZ byla bohužel zrušená kvůli nehodě Rendy Dohnala z Rudou Kouřilem. Vypadala moc nepěkně, jsem ráda že jsou oba kluci v pořádku a doufám, že se Renda brzy postaví zpět na start. Úvodní zkoušku jsme tak projeli jen volným průjezdem,“ popsala Pavlína Tydlačková.

O moc více si nezařádila valašskomeziříčská jezdkyně ani v dalším průběhu soutěže. Hned ve dvojce totiž přišel předčasný konec. „Odstartovali jsme do druhé RZ. Jelo se fajn, auto fungovalo skvěle. Až do levého ostrého odbočení v Rybím, kdy se poloosa rozhodla že se ji dál nechce, myslela jsem že od nervů urvu volant. Ale za chvíli jsem to rozdýchala. Zůstali jsme stát v místě, kde dělala pořadatele sestra ze švagrem a spousta přátel. Tak jsme aspoň dobře pokecali a stali se z nás nedobrovolně diváci. Avšak podívaná to byla pěkná. Jsem ráda, že Jardovi z Romanem se podařilo vybojovat třetí místo ve třídě,“ popsala Pavlína s odstupem už v humorném duchu svoji Valašskou rally 2014. 

Do dalších závodů bude potřeba Fabii nachystat tak, aby se problém neopakoval. „Nyní čekám na díly, aby se rébus s poloosou neopakoval. A hurá na Kopnou! Před ní nás ještě čeká testování v Bělé pod Bezdězem s Robertem Čonkou, tak že připraveni budeme v plné polní,“ slibuje Pavlína Tydlačková.

 
Vytisknout

Diskuze: Pešl se radoval z bedny i z úspěchu syna, Tydlačková si dobře pokecala :-)

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally test vysočina

Rally test Vysočina

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud