Video: Mini se představilo v Oxfordu

iM2, 13. dubna 2011, 21:24 Google+

Tovární tým Mini se v pondělí 11. dubna představil v Oxfordu. Podívejte se na video z prezentace a přečtěte si, co při této příležitosti řekli jezdci a šéf týmu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
MINI

MINI | foto: www.prodrive.com

Sdílejte článek

Představení týmu připomínalo nějakou scénu z Holywoodu, když nový Mini John Cooper Works WRC projel plentou a vjel na podium. Akce se účastnilo asi 300 pozvaných hostů. Mezi nimi byli i významní jezdci, kteří se podíleli na historických zápisech značky v rally. Byli jimi Rauno Aaltonen a Paddy Hopkirk. Na prezentaci byl i klasický Mini Cooper S z 60. let minulého století.

Dani Sordo při této příležitosti řekl: "Všecko je to jen otázka času. Přestávka od mého posledního startu byla docela dlouhá, teď chceme ukázat, jak dobří jsme. Tento rok je pro mě vše nové. Ten přidaný čas byl na zvyknutí si v novém prostředí určitě užitečný. Teď už se těším na novou výzvu a na boj o dobré výsledky s Mini John Cooperem WRC."

Pozitivně naladěný byl při prezentaci i Kris Meeke: "Představení vozu je dalším milníkem v naší dlouhé cestě k první soutěži. Už se nemohu dočkat, až začne sezona. Pro každého v týmu je fascinující, když vidí výsledek své práce, navíc v tak zajímavém pojetí. Odkaz na historii Mini je fantastický. Teď je na nás, abychom i my přidali další část do historie této značky v rally."

Svoje nadšení neskrýval ani David Richards: "Tento projekt je pro nás všechny srdeční záležitost. Mini je kulturní značka a i při svém předchozím působení v motorsportu udělala silný dojem. Jsme šťastní a hrdí na to, že můžeme být jako partner u návratu značky do rally. Jsem také pyšný na to, co naši inženýři dokázali. Díky dlouholetým zkušenostem technického ředitele, Davida Lapwortha, který je Prodrivu od začátku, a dravého mladí našich inženýru, jsme mohli vyvinout radikální nové auto. Nechceme v žádném případě podceňovat výzvy, které před námi stojí. Naši konkureti také tvrdě pracovali na jejich vozech pro sezonu 2011. Pro vstup do nějaké série není lepší možnost, než právě teď, když začínají platit nová pravidla."

 

 

Vytisknout

Diskuze: Video: Mini se představilo v Oxfordu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Andersson, Per Gunar

Definitivě: První etapa se v Jordánsku nepojede

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud