Změna situace: Mini potvrzuje vstup do MS!

iM2, 4. ledna 2012, 20:46 Google+

Podle zdrojů britského Autosportu Mini WRT potvrdilo, že vstoupí do MS v automobilových soutěžích roku 2012 jako registrovaný tovární tým.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: © BMW AG

Sdílejte článek

Mini nestihlo zápis, který byl po posunutí stanoven na 19. prosince. Tým by měl svůj zápis potvrdit v průběhu tohoto týdne. Stane se tak třetím továrním týmem vedle Citroënu a Fordu.

Jak už ale napovídá startovní listina Rally Monte Carlo, tak Mini pojede kompletní letošní sezonu pouze s jedním továrním jezdcem. Ve voze číslo 37 si svoje místo podržel Španěl Dani Sordo, zatímco Brit, Kris Meeke, musel svoje místo přepustit platícím jezdcům. Na Monte pojede Pierre Campana.

Zdroj Autosportu z FIA říká: "Máme dohodu s Mini, že se registrují jako výrobci už tento rok. Mini má určité pochybnosti ohledně stavu, který vznikl po zatknutí promotéra WRC. Jejich mateřské automobilce BMW se také moc nezamlouvá televizní pokrytí v Německu. Na obou věcech ale pracujeme."

BMW se již dříve nechalo slyšet, že televizní pokrytí šampionátu WRC se ji moc nezamlouvá. Stejná situace je i u Volkswagenu. BMW se dále nelíbí stále trvající nevyjasněná situace kolem North One Sports a také její mateřské společnosti Convers Sports Initiatives.

I přesto, že se Mini zapíše jako tovární tým do MS, tak není jasné, jestli se Dani Sordo vydá i na drahé zámořské podniky nebo tam povinné starty abolvují někteří soukromníci. Zdroj Autosportu ze týmu Mini pokračuje: "Není to ideální situace. Chtěli jsme na start postavit dvě auta se dvěma jezdci, Krisem Meekem a Danim Sordem, a absolvovat 13 soutěží. To ale nebylo možné, a tak jsme se pokusili naleznout řešení, to se nám podařilo. Prioritou bylo, aby Mini vstoupilo do sezony 2012 jako tovární tým."

Mezitím je stále cítit jisté napětí mezi Mnichovem a Banbury, kde Prodrive sídlí. Prodrive má s BMW smlouvu na nasazování Mini John Cooper Works WRC do MS do konce další sezony. Situaci z Prodrivu oficiálně zatím nikdo nechtěl komentovat.

Vytisknout

Diskuze: Změna situace: Mini potvrzuje vstup do MS!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris - Nagle, Paul

Konec spolupráce Prodrivu a BMW na spadnutí?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud