Loeb si chce vylepšit statistiky

iM2, 5. února 2012, 00:15 Google+

Pro jeho konkurenty je to možná jeho jediné slabé místo, když krom roku 2004 Sebastian Loeb ve Švédsku vychází, co se vítězství týče, stále naprázdno. Mistr světa však zná důvody tohoto neúspěchu a chtěl by je odstranit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
loeb, sebastian

loeb, sebastian | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sebastian Loeb dokál ve Švédsku vyhrát jen jednou (v roce 2009 vyhrál ještě na sněhu v Norsku), jinak sněhová klasika zůstává vždy kořistí jezdců ze Skandinávie. "Ale závodím zde rád. Je to jedna z nejhezčích soutěží roku," říká Seb Loeb.

"Když se podíváte do mých statistik, tak zjistíte, že mi doteď často ztěžovaly život podmínky. Když jsem v roce 2008 vylétl z tratě, tak to nebyla opravdová zimní rally. Teploty kolem bodu mrazu udělaly z ledu břečku. Vloni jsem byl šestý a šance na vítězství jsem ztratil hned v prvním dni, když jsem musel vyjíždět trať v čerstvě napadaném sněhu." Sebastian tedy pro jeho další start v této zemi doufá, že ho nepotká žádné podobné překvapení. "Když jsou zkoušky pokryty pořádnou vrstvou sněhu a ledu, tak si myslím, že můžu být stejně rychlí jako moji konkurenti."


Loeb s Elenou při Rally Sweden 2011

Poprvé se budou pozice do prvního dne určovat kvalifikací. Pro Loeba je to nové kouzlo MS. "Myslím, že dosavadní systém byl nefér, protože vedoucí jezdec mistrovství byl na startu každé rally znevýhodněn. Pokud teď budu startovat ze špatné pozice, tak to bude jen moje vina. Výběr správné startovní pozice to ale nedělá v žádném případě lehčím. Ve Švédsku třeba nechají první auta na cestě vrstvu ledu, která, když vyjedete z ideální stopy, redukuje grip dalších aut. Ale jet vepředu, to může mít také nevýhodu, když v noci nasněží. Musíme brát v úvahu každou možnost."

 

Vytisknout

Diskuze: Loeb si chce vylepšit statistiky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solbergovi se nápad s kvalifikací líbí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud