Latvala o mexické nehodě + VIDEO nehody Latvaly a Novikova

Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

Jezdec týmu Ford, Jari-Matti Latvala, připustil, že jeho nehoda, která ho včera stála třetí místo na Rally Mexico, přišla poté, co byl rozrušen nabouraným autem Evgenye Novikova.

Fin na nejdelší zkoušce rally předváděl neuvěřitelný výkon, když byl podle jednotlivých mezičasů zdaleka nejrychlejší, pak však šel z trati ve stejné zatáčce, jako před ním boural Evgeny Novikov. To se stalo i přesto, že o nehodě Novikova byl informován svým týmem. Fin na zkoušce ztratil šest minut, i tak chtěl pokračovat, ale to mu zakázala FIA, protože jeho auto bylo až moc poškozeno poté, co šlo několikrát přes střechu. 

"Blížil jsem se k rychlé levé zatáčce, která vedla ke kombinaci levé a pravé zatáčky. Už z dálky jsem viděl auto Evgenye na střeše, vypadalo to, že je to nakraji cesty. Prudce jsem zabrzdil a moje auto trefilo sráz na kraji cesty a vykutálelo se z cesty. Myslím, že jsme přes střechu šli dvakrát," říká Jari-Matti Latvala.

Latvalovo auto v servisu během Rally Mexico...

"Výsledkem byl defetk na levé přední pneumatice, takže jsme zastavili, vyměnili kolo a pak pokračovali do cíle. Pověřený komisař FIA, který byl na této RZ našel menší promáčklinu v rámu a s tím je nebezpečné jet dále."

Jezdec Fordu samozřejmě lituje již druhé nehody během letošních tří rally. "Samozřejmě jsem tím extrémně zklamán, ale musím se dívat dopředu."

a zde na trati.

Video z nehody Jariho-Mattiho Latvaly:

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu