Oficiálně: V M-Sportu příští rok pojedou Neuville i Novikov

iM2, 15. prosince 2012, 19:10 Google+

Dnes došlo k oficiálnímu potvrzení toho, s čím přišel německý rally-magazin.de již včera. Evgeny Novikov a Thierry Neuville se s M-Sportem příští rok zúčastní všech 13 soutěží MS.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford

Ford | foto: www.m-sport.co.uk

Sdílejte článek

Oba dva mladíci mají za sebou poměrně úspěšnou sezonu ve WRC. 22letý Novikov v letošním šampionátu skončil šestý a stal se nejmladším jezdcem v historii MS, který získal podiové umístění (po vyloučení Hirvonena v Portugalsku). To 24letý Neuville získal ve svých dosavadních 20 startech v MS celekem 11 nejrychlejších časů. Jeho nejlepším výsledkem je čtvrté místo z letošní Francie. 

Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, k tomu říká: "Jak Thierry [Neuville] tak i Evgeny [Novikov] byli silnými kandidáty již od začátku vyjednávání. Oba jsou mladí, ale oba v letošní sezoně ukázali svoji vyspělost. Mohli jsme u nich vidět jasnou rychlost s kombinací odhodlání dokončit každou soutěž a získat tak maximum znalostí z jednotlivých zkoušek, jak jen to bylo možné. Oba pravidelně bojovali s továrními jezdci a jejich výsledky z roku 2012 byly absolutně zasloužené.

Jsem přesvědčen, že oba toho ještě mohou ukázat více a v roce 2013 od nich uvidíme ještě více působivé výsledky. Pro příští rok máme mladý tým, to ale neznamená, že bychom nemohli získat několik silných výsledků. Všichni, Mads [Ostberg], Evgeny [Novikov] i Thierry [Neuville] ukázali v roce 2012 jejich kvality a s vedením od Nassera [Al-Attiyaha] mohou být fantastickými ambasadory Qataru, M-Sportu a WRC."

Samozřejmě i Evgeny Novikov je z angažmá nadšený: "Jsem velmi rád, že v příštím roce budu moci reprezentovat Qatar a M-Sport. Rád bych moc poděkoval všem, kteří mě podporovali a věřili mi - mému mentorovi, Mikhailu Lepekhovi, Malcolmu Wilsonovi, mé rodině a mým fanouškům. V roce 2013 budeme bojovat na nejvyšším levelu a uděláme to nejlepší proto, abychom potěšili ty, kteří nás všechny ty roky podporovali."

Thierry Neuville tak spolu se svým kamarádem, Nasserem Al-Attiyahem, přechází od Citroënu k M-Sportu: "Je pro mě velká čest reprezentovat Qatar a M-Sport na všech 13 soutěžích příští sezony MS v rally. Díky skvělému 'učňovskému' roku ve WRC jsem přesvědčen, že budu schopen získat několik skvělých výsledků s M-Sportem a mými novými týmovými kolegy. Obzvláště rád bych chtěl poděkovat Malcomu [Wilsonovi] za jeho důvěru ve mě a také mému kamarádovi, Nasserovi [Al-Attiahovi] za skvělou podporu. Teď se zaměruji na přípravu na Rally Monte Carlo a už se těším na start tohoto nového dobrodružství."

Vytisknout

Diskuze: Oficiálně: V M-Sportu příští rok pojedou Neuville i Novikov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Video: Testy M-Sportu před Rally Monte Carlo

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud