Rally Monte Carlo: Týmy opět testují před startem soutěže

iM2, 13. ledna 2013, 19:54 Google+

[AKTUALIZOVÁNO - VIDEO MARTINA PROKOPA] VIDEA; Ještě před startem sezony v Monte Carlu se týmy vydaly k poslednímu testování. Své vozy zkoušení v francouzských Alpách, v článku se dozvíte víc.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Hrůza, Zdeněk

Prokop, Martin - Hrůza, Zdeněk | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

PROSINCOVÉ TESTOVÁNÍ:

Ford

Citroën 

Volkswagen

Fotogalerie z testu VW

Mikko Hirvonen

Finský jezdec Citroënu měl v pátek zakončit testování před RMC. Fin bohužel DS3 WRC neudržel na trati a těžce havaroval, posádka je pořádku, vůz je rozbitý. Fotka rozbitého auta zde. (zdroj: www.ledauphine.com)

Mads Ostberg

Jednička M-Sportu absolvuje svůj poslední testovací den před RMC v pátek.

Michal Kosciuszko

Polák startující s Mini má testovat v pátek. Na fotky se podívejte zde. (zdroj: Facebook)

Thierry Neuville

Belgičan převzal Fiestu RS WRC po Novikovovi a dnes, ve čtvrtek, se také on svezl před startem legendární Rally Monte Carlo. Nová akvizice týmu však jezdila na mokrém asfaltu, v oblasti, kde M-Sport testuje dnes pršelo. 

Sébastien Loeb

Také Francouz si ještě jednou před rally vyzkoušel mu tak dobře známý DS3 WRC, se kterým získal dva tituly. 

Martin Prokop

Ve čtvrtek testoval také Martin Prokop. Český soutěžák jezdil s "Fionou" na pneumatikách D-MACK na suchém asfaltu za slunečného dne. Zázemí si hned vedle, jak je vidět z videa, rozložili také Tomáš Kostka s Fabii S2000 a Al-Kebi také s Fabii S2000. Článek s vyjádřením jezdce čtěte zde.

Evgeny Novikov

Rus ve službách M-Sportu dnes testuje Fiestu RS WRC. Na testu je přítomen i Dennis Giraudet. Rus je ale domluven na spolupráci v letošní sezoně s Ilkou Minorovou. Novikov jezdil s Fiestou RS WRC v tradiční bílé barvě na suchém asfaltu a podle nadmořské výšky, ve které se zrovna nacházel, buď svítilo slunce a nebo byl v mlze.

Bryan Bouffier

Na svoji premiéru s vozem WRC se chce připravit co nejlépe tak Francouz Bouffier. Ten si přál pro test suché počasí, což se mu splnilo. Francouz jezdil včera s DS3 WRC týmu PH Sport, se kterou vyrazí i do soutěže. Test probíhal ve francouzském regionu Ardeche. Stejně jako na Jänner rally se i během testu musel Bryan vypořád s neúčastí svého navigátora - Xavier Panseri totiž v současné době startuje v Africe na Eco Race.

Juho Hänninen

Fin, který má zatím stále potvrzeny pouze dva starty s Fiestou RS WRC od M-Sportu, dostal v lednu další den k poznání vozu. Juho jezdil s vozem 15. prosince na mokru a v jednom z rozhovorů s novináři prohlásil, že doufá, že při druhém testu bude sucho. To se mu splnilo, jezdil na suchém asfaltu. Hänninen měl Fiestu k dipozici v úterý 8. ledna. Na fotky se podívejte zde. (zdroj: www.planetemarcus.com). Na facebooku se pak objevilo video, ve kterém bývalý tovární jezdec Škody Fiestu RS WRC do vracečky krásně "srovná" - viz zde. (zdroj: Facebook)

Dani Sordo

V pondělí začal testovat Dani Sordo Citroën DS3 WRC. Pro Španěla to ale nebylo poprvé, co usedl do francouzského vozu po svém návratu od Mini. Dani dostal od Prodrivu svolení a s vozem Citroën se směl svést ještě na konci prosince. Konkrétně jezdil 2 dny na jihu Francie. Během testování se mu podařilo najezdit hodně kilometrů jak na suchém tak i zasněženém a zledovatělém povrchu povrchu. Na fotografie se podívejte zde. (zdroj: www.rallye-sport.fr). Dani Sordo jezdil v pondělí (7. ledna) a úterý (8. ledna), podle některých zdrojů seděl ve voze i v pátek 4. ledna. Na další fotografie se podívejte zde. (zdroj: www.planetemarcus.com) "Citroën se ve srovnání s Mini řídí uplně jinak. Ale nemám s tím problém, auto se mi líbí," řekl jezdec.

Vytisknout

Diskuze: Rally Monte Carlo: Týmy opět testují před startem soutěže

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Ford bedlivě sleduje vývoj ve WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud