DMACK představuje tým - Tänak a Ketomaa ve WRC2, Tänak se sveze i s WRC

iM2, 19. prosince 2013, 15:06 Google+

Estonec Ott Tänak pojede v roce 2014 s podporou značky DMACK ve WRC2, navíc se sveze i na třech soutěžích s Fordem Fiesta RS WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ketomaa, jari

ketomaa, jari | foto: www.rally-erc.com

Sdílejte článek

Ott Tänak se vrací do MS. Estonec se může těšit v příštím roce na 9 soutěží s vozem Ford Fiesta R5. K tomu navíc dostává bonus v podobě dalších 3 startů s Fordem Fiesta RS WRC připravovaným M-Sportem. Sponzorem tohoto programu je značka DMACK. Tänak se poprvé s WRC svezl ve Walesu 2011 a 6. místem hned zabodoval (byly to první body pro DMACK v MS). Pro sezonu 2012 podepsal smlouvu s Malcolmem Wilsonem a jeho M-Sportem, avšak sezona byla plná nehod.

I proto ztratil 26 letý jezdec pro sezonu 2013 svoje místo. Letos tedy jezdil jen regionální soutěže v Estonsku a Lotyšsku. Teď přichází druhá velká šance: "Po roce pauzy jsem moc rád, že jsem zpět se silným programem. Hned moje první rally s WRC byla na pneumatikách D-MACK. Tým i pneumatiky znám dobře. Bude to vzrušující sezona."

Ve WRC uvidíme Tänaka už ve Švédsku, poté pak ještě v Portugalsku a na Sardinii. S vozem R5 chce získat titul v kategorii WRC2. Ott má také nového navigátora - Raigo Möldera. S vozem R5 vyjede poprvé v Mexiku. DMACK bude nasazovat i druhý vůz v rámci DRIVE DMACK TEAMU,  za jeho volant usedne Jari Ketomaa. Fin dostane k dispozici Fiestu R5 a jeho program začne také ve Švédsku.

"Viděl jsem, kolik energie dal DMACK do vývoje soutěžních pneumatik během uplynulých let. Mé výsledky byly tento rok dobré. Pro rok 2014 se nám nabízí další skvělá příležitost. Myslím, že já a Ott ve WRC2 vytvoříme silný tým," říká Ketomaa. Ten letos vyhrál na pneumatikách DMAC v rámci WRC2 ve Finsku a ve Walesu byl druhý. Fiesty R5 bude servisovat opět tým Autotek.

Vytisknout

Diskuze: DMACK představuje tým - Tänak a Ketomaa ve WRC2, Tänak se sveze i s WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Ernst, Michal

Martin Prokop potvrdil své starty v sezoně 2014, ve druhém autě Melichárek

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud