Wilson: Kubicovi doporučuji nový přístup

iM2, 9. března 2014, 12:32 Google+

Série nehod v podání Roberta Kubici pokračuje. Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, je ale i tak pevně přesvědčen, že Polák bude mít na špičku, doporučuje mu nový přístup.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pro Kubicu to v Mexiku nevypadalo vůbec špatně. Na šotolinových cestách měl šanci prokázat, že patří mezi světovou špičku. Nicméně nehoda na páteční divácké speciálce se postarala o první čmouhu na jeho vystoupení. V sobotu ráno ale přišla další chyba a poté, co trefil kámen, skončil opět na střeše a tato soutěž pro něj předčasně skončila.

"Byla to pro mě rally plná zklamání. Druhá nehoda se stala, když jsem najel až moc rychle do zatáčky, která byla přes horizont. Myslím ale také, že můj rozpis nebyl úplně dostatečný," říká Robert Kubica.

Jak na situaci nahlíží šéf M-Sportu, Malcolm Wilson? "Je opravdu škoda, že Robert ztratil možný TOP výsledek. Jsem ale absolutně přesvědčen o tom, že se Robertovi začne dařit. Ve druhé polovině roku očekáváme výrazné pokroky, především na asfaltových soutěžích. Teď se ale musíme podívat na současné problémy."

První etapa na Monte Carlu byla nejsvětlejším momentem účinkování ve voze WRC - jinak Robert Kubica ve 4 soutěžích 8krát havaroval...

Wilson už s Kubicou možné další kroky řešil. Jednou z možností je angažmá specialisty, který by se o Roberta staral: "Protože má Robert tak málo zkušeností s rallysportem, mohli bychom angažovat bývalého spolujezdce nebo jezdce, který má zkušenosti a rozumí věci."

Šéf M-Sportu také navrhuje odlišný přístup k soutěžím: "Robert mi sám řekl, že všechny zkoušky jede, jako by byl ještě na okruzích. Ještě musí pochopit koncept soutěží MS."

Vytisknout

Diskuze: Wilson: Kubicovi doporučuji nový přístup

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Ostberg: Takové chyby by se stávat neměly, tu zkoušku znám

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud