Rozepře mezi továrními týmy a promotérem vyřešena

iM2, 6. dubna 2014, 21:32 Google+

Jednotliví výrobci řekli v sobotu svým jezdcům, aby nedávali žádné rozhovory oficiálním štábům promotéra WRC. Důvodem byly rozepře ohledně televizních a internetových poplatků. Včera večer ale došlo k uklidnění celé situace.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Důvodem celého problémy jsou poplatky, které promotér od týmů najednou chtěl, jak vysvětluje tiskový mluvčí VW, Stefan Moser: "Najednou máme platit 300 tisíc Eur za něco, co bylo dříve zdarma." Mělo se jednat o platby za použití videí na online platformě a ušlé platby i za loňský rok, které ale nebyly sjednány. O všem se začlo mluvit, když promotér odmítl zástupcům týmů vydat televizní materiál z pátku, ti pak pohrozili tím, že s ním nepodepíší novou smlouvu. 

"Jsem překvapen tím, v jaké jsme situaci. Vzbudilo to ve mě dojem, že promotér neporozuměl svým úkolům. Místo toho, aby vyžadoval nové platby, by měl na druhou stranu jednou udělat svoji práci," říká Yves Matton, šéf Citroën Total Abú Dhabí World Rally Teamu. 

Nový promotér, za kterým stojí Red Bull Media House a Sportsman Group, tyto nové platby zdůvodňoval nutnými investicemi do MS. Týmy však oponovaly tím, že po více než roce práce této společnosti nevidí žádné signifikantní změny. Především TV propagace dále pokulhává za očekáváním. "Jsem udiven a nevím nic o zásahu výrobců. Od doby, co jsme vloni převzali práci promotéra, se MS v rally pozitivně vyvíjelo," řekl v sobotu Olivier Ciesla, obchodní ředitel společnosti WRC Promoter GmbH a poukázal na mnoho nových komunikačních technik, jako například živý přenos ze servisního parku, přepracovaný výstup na internetu, různé aplikace a nákladnou televizní produkci. "Samozřejmě se ale s výrobci pokusíme jednat a situaci vyřešit."

Výrobci dokonce pohrozili tím, že pokud se během soboty nedomluví, tak promotérovi neposkytnou inboard záběry. Vše nakonec dopadlo dobře a po sobotním odpoledním jednání se zastoupené strany dohodly a jezdcům bylo povoleno při druhých průjezdech dávat rozhovory. Výsledkem bylo, že se k týmům během večera měly dostat záběry i z pátku a WRC Promoter bude zase moci natáčet rozhovory s jezdci.

Šéf Volkswagenu, Jost Capito, řekl: "Měli jsme dnes velice konstruktivní jednání, které vyřešilo problémy zde v Portugalsku. Byla to dobrá kooperace."

Vytisknout

Diskuze: Rozepře mezi továrními týmy a promotérem vyřešena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Co stálo za druhou nehodou Kubicy v Portugalsku?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud