Premiéra faceliftované Fiesty asi až ve Finsku

iM2, 11. dubna 2014, 17:11 Google+

Sériový model jezdí s novou tváří již delší dobu, nicméně Fiesty ve specifikaci World Rally Car jezdí stále ve starší podobě. M-Sport pracuje již delší dobu na faceliftu, ale na jeho ostré nasazení stále čekáme. Důvodem jsou nutné úpravy vedení vzduchu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al-Kuwari, Abdulaziz	 - Duffy, Killian

Al-Kuwari, Abdulaziz - Duffy, Killian | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Testovací jízdy s faceliftovanými speciály probíhají už několik týdnů. M-Sport ale přepracovanou verzi WRC auta stále nenasazuje. "Na prvním testu s faceliftovanou verzí jsme měli nějaké problémy. Když jsme se na to podívali blíže, tak bylo jasné, že musíme ještě zapracovat na změněném vedení vzduchu a chlazení. Proto jsme si vzali čas na to, abychom v klidu mohli zapracovat na úpravách. Nakonec, nedávalo by smysl homologovat facelift jen díky změněnému vzhledu, kdyby to nepřinášelo žádnou výhodu," říká šéftechnik M-Sportu Christian Loriaux, který byl odpovědný už za stavbu Focusu WRC 03 a od té doby je u týmu.

Změn navíc může využít verze Fiesty RS WRC pro rok 2015. Stejně jako u Citroënu, tak i M-Sport plánuje další vývojové práci aktuálních vozů WRC a ne kompletně novou homologaci, jak plánuje Volkswagen nebo později i Hyundai. 

Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, odhaduje, že by pozměněné auto mohlo vyjet na tratě RZ v létě. "Stav věci je takový, že faceliftovanou Fiestu poprvé nasadíme na jednom z příštích evropských závodů. Momentálně si myslím, že to bude spíše ve Finsku, eventuálně možná už na Sardinii. Finsko by ale bylo dobrý závodem, protože k němu má M-Sport už mnoho let speciální vztah. Ford na nás nijak netlačí, a tak na jedné soutěži sem nebo tam až tak moc nesejde. Důležité je, že nám facelift něco přinese."

Vytisknout

Diskuze: Premiéra faceliftované Fiesty asi až ve Finsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Rozkaz zněl jasně…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud