Meeke: Jsem na dně jako nikdy předtím

iM2, 12. dubna 2014, 21:48 Google+

Kris Meeke se nechal slyšet, že ho nehoda v Rally de Portugal hluboce zasáhla. Podle jezdce to dokonce zatím nikdy horší nebylo. Severní Ir teď chce bezpodmínečně přijít na příčiny jeho letošních nehod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Kris Meeke viní ze své nehody na RZ7 nevhodně napsaný rozpis. Jezdec Citroënu špatně odhadl nájezdovou rychlost do jedné ze zatáček a havaroval. To byla další rána v jeho první kompletní sezoně za tým Citroën. Přitom rok začal tak dobře, na Mote Carlu vybojoval třetí místo, ale v dalších třech soutěžích vždy havaroval (v Mexiku dokonce hned dvakrát).

"Ano, asi mě to srazilo nejníž, jak jsem kdy byl. Musím ale opět zvednou ruce. Moc se snažím využít této příležitosti - a to se mi momentálně nedaří. Potřebujeme velký restart a posunout se vpřed. Není to z nedostatku snahy. Snažím se opravdu moc a i přípravě dávám fakt hodně. Možná musím zkusit jinou cestu," říká jezdec.

Meeke připouští, že část problémů může způsobovat tlak, který na sebe sám vytváří. Jezdec chce ukázat rychlost, avšak zároveň dojíždět do cíle: "Pracoval jsem tvrdě pro tuto příležitost, za ta léta jsem tomu dal hodně. Jsem odhodlaný z ní ziskat maximum. Je těžké najít vhodnou rovnováhu."

Monte Carlo je zatím jediná povedená soutěž letošního roku

"Když se podíváte do historie, tak je spousta jezdců, kteří ve své první sezoně měli problémy s nalezením této rovnováhy. Musím si tím projít a snad se mi podaří dát všechno dohromady." Na Meekea teď čeká Rally Argentina, teprve druhá soutěž roku, kterou z minulosti zná: "Hned od začátku mi bylo jasné, že Švédsko, Mexiko a Portugalsko - soutěže, které jsem neznal - budou těžké. 

Ukázalo se, že byly nesmírně obtížné. Od teď už jsem ale každou další rally alespoň jednou jel. Doufám, že mi tato znalost soutěží pomůže dostat se do dobrého rytmu."

Vytisknout

Diskuze: Meeke: Jsem na dně jako nikdy předtím

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Al-Kuwari, Abdulaziz	 - Duffy, Killian

Premiéra faceliftované Fiesty asi až ve Finsku

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud