Stála Hänninena "soutěž plná problémů" místo v Argentině?

iM2, 12. dubna 2014, 22:04 Google+

Druhá soutěž roku se pro Juhu Hänninena nesla ve znamení technických problémů. Fin se s nimi dokázal vyrovnat a dovést auto do cíle na osmém místě. To však, jak už víme, nestačilo na nominaci pro Rally Argentinu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hanninen, Juho

Hanninen, Juho | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

Sdílejte článek

Narozdíl od svých týmových kolegů nedokázal Juho Hänninen vyhrát v Portugalsku měřený test. Fin měl během soutěže hned několik defektů a v závěrečné etapě také trefil strom. Do cíle ale dojel jen 20 vteřin za jedničkou týmu, Thierrym Neuvillem.

V pátek Hänninen měnil pneumatiku přímo na trati, což ho stálo hodně času, navíc jej předjel Kubica, který pak před ním havaroval a zatarasil mu cestu: "Byl to zajímavý den a hodně jsem se toho naučil. Na poslední dopolední zkoušce jsem ale trefil kámen a musel měnit kolo na trati. Pak jsme museli znovu zastavovat, protože konkurent zablokoval trať. Odpoledne byla těžká volba pneumatik - tvrdé na přední nápravu nebylo ideální rozhodnutí," vrací se k úvodu soutěže.

"Věděl jsem, že bychom dokázali jet rychleji, ale s naším rozpisem bylo těžké tlačit. Ale neudělal jsem žádnou chybu, takže jsem byl relativně spokojen." V sobotu ho potkal další defekt a navíc trošku pozlobila i technika: "Sobota byla dnem o dvou částech. Dopoledne bylo docela dobré a s tempem jsem byl spokojen - hlavně na dlouhých zkouškách. V auto jsem měl důvěru a jel lépe než den předtím.

Na poslední zkoušce dopolední sekce jsem ale dostal opět defekt. Odpoledne jsem začli opět dobře, ale pak přišly technické problémy, které nás donutily slevit z tempa. To bylo zklamání. Věděli jsme, že to bude těžká rally, ale doufal jsem v míň problémů." V neděli už defekt nepřišel, ale do cesty se postavil strom. Náraz ovlivnil ovládání vozu ve zbývajících dvou zkouškách.

Juho v Argentině jel s tovární Škodou Fabia S2000

"Celkově to byla těžká rally. To ale k WRC patří. I proto jsme zde. Musíme se učit a naše poznatky přenést do vývoje i20 WRC. Pro mě osobně bylo potěšením, být opět členem týmu. Dojet do cíle v TOP8 je výsledek, na kterém můžeme stavět." Otázkou je, jestli se výkon z Portugalska promítl ve zlém do nominace Hyundai pro Argentinu nebo jen Dani Sordo v Portugalsku natolik zaujal, že nakonec příležitost dostal on?

Vytisknout

Diskuze: Stála Hänninena "soutěž plná problémů" místo v Argentině?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Meeke: Jsem na dně jako nikdy předtím

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud