Matton: Citroën ukázal, že zvládne bojovat s nejlepšími

iM2, 12. dubna 2014, 22:29 Google+

Sportovní ředitel Citroënu pro motorsport, Yves Matton, je s podiem z Portugalska spokojen. V budoucnu by měly následovat další pokroky v programu WRC (tedy v éře po Loebovi).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al Qassimi, Khalid - Martin, Scott

Al Qassimi, Khalid - Martin, Scott | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Dva ze tří Citroënů DS3 WRC viděly v Portugalsku cíl, jediný Kris Meeke havaroval a soutěž kvůli poškození rámu nedokončil. Khalid Al-Quassimi se zaměřuje především na domácí šampionát a do WRC si občas jen odskočí. Do cíle dojel na 13. místě, kolega Mads Ostberg to dotáhl až na podium, konkrétně na 3. místo.

Nor měj svoji jízdu pod kontrolou, zbytečně neriskoval (což jak sám přiznal byla nudná strategie) a odměnou mu bylo třetí místo. Tento výkon Yvese Mattona potěšil: "Třetí místo Madse ukázalo schopnosti týmu. Jsme schopni bojovat s vedoucími jezdci. Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom se zlepšili a byli tak schopni získat silný výsledek."

Pohár za třetí místo už Citroën z letošní sezony má - z Monte Carla (Meeke) a ze Švédska (Ostberg). Ve srovnání se 'zlatými léty Loeba', který tento víkend zažívá premiéru ve WTCC (v kvalifikaci 2.), je to však slabá náplast. Ostberg sice zajel nějaké nejrychlejší časy, avšak ve srovnání s Ogierem byl jasně pomalejší.

Citroën ale letos na titul nepomýšlí. Cílem jsou dílčí úspěchy: "Toto třetí místo je dalším pěkným pokrokem v první třetině sezony. Doufáme, že se dokážeme ještě dál zlepšit." Ve druhé polovině sezony se už bude čekat také víc od Meekea, to na řadu přijdou soutěže, které již z minulosti (ať už od Mini nebo z loňska) zná.

Projekt Mini začal v roce 2011 až na Sardinii, tým však neobsadil všechny soutěže druhé půlky. I tak by ale Meekeovi tyto znalosti mohly pomoci

Vytisknout

Diskuze: Matton: Citroën ukázal, že zvládne bojovat s nejlepšími

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho

Stála Hänninena "soutěž plná problémů" místo v Argentině?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud