Vrátí se Räikkönen do WRC?

iM2, 6. července 2014, 00:06 Google+

Kimi Räikkönen by se mohl již brzy vrátit do WRC, konkrétně po skončení smlouvy s Ferrari. Ta vyprší na konci sezony 2015.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën

Citroën | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Kimi Räikkönen se do F1 vrátil po dvouletém působení ve WRC v roce 2012. Tehdy se domluvil s Lotusem, u kterého závodil dvě sezony a získal dvě vítězství. Před letošní sezonou se vrátil do Ferrari, kde v roce 2009 skončil svoji první část kariéry v F1, když odešel do rally.

Jenže v sezoně se mu zatím nedaří, před VC Velké Británie má na svém kontě jen 19 bodů, jeho kolega, Fernando Alonso, už posbíral bodů 79. Räikkönenovi vyprší smlouva s Ferrari po sezoně 2015. Britský Autosport se ho v rámci závodního víkendu na ostrovech zeptal, co bude následovat po vypršení smlouvy.

"Už jsem zkoušel hodně věcí a nemyslím si, že by mi mohly škodit při F1. Vždy, když zkoušíte nové věci, tak se učíte. Týmy se ale bojí, že bychom se mohli zranit. V minulosti, když jsem byl u Ferrari [2007-2009], tak jsem mohl jezdit rally. Pro nás i fanoušky by bylo skvělé, kdybychom mohli dělat tyto věci," říká 34 letý jezdec.


Kimi v roce 2011 v Německu

Räikkönen v roce 2009 odjel 4 soutěže s Fiatem Abarth Grade Punto S2000, v roce 2010 již seděl v Citroënu C4 WRC Juniorského týmu Citroën (15 závodů). V roce 2011 pak jezdil za svůj tým ICE 1 Racing s Citroënem DS3 WRC, jenže postupně jeho zájem o pokračování v MS vyprchal a převážila chuť vrátit se do F1, a tak odjel jen 9 soutěží. Výzvou pro Kimiho při jeho návratu by mohlo být změření sil s Robertem Kubicou, se kterým se z F1 velmi dobře zná.

Vytisknout

Diskuze: Vrátí se Räikkönen do WRC?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Wilson, Malcolm

Wilson byl oceněn za zásluhy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud