Bitvu o Helsinki vyhrál Ostberg

iM2, 26. července 2014, 21:59 Google+

Při speciální soutěži mezi aktuální generací soutěžních jezdců a tou minulou zvítězilo mládí. Ve finále se těsně prosadil Mads Ostberg proti Marcusi Grönholmovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Podobné srovnání se fanouškům rally ještě nikdy nenabídlo. Dřívější hvězdy MS v rally si to rozdaly s aktuální elitou WRC na show soutěži. Jezdilo se s aktuálními rallyovými vozy s šotolinovými pneumatikami, což se na rychlých asfaltových tratích helsinského přístavu postaralo o pěknou podívanou. 

Každý z deseti jezdců měl po krátkém warm-upu před sebou kvalifikaci, která se sestávala z dvou průjezdů vždy dvou kol na vytyčené trati. Jelo se o čas, kterým se pak piloti kvalifikovali do finále. Dřívější hvězdy světových tratí - Markku Alen (VW), Juha Kankkunen (Citroën), Tommi Mäkinen (Ford) a Marcus Grönholm (Hyundai) - si na nová auta rychle zvykly a před aktuální generací závodníků nebyla lehká práce.

Nejrychlejším časem se z legend do finále kvalifikoval Marcus Grönholm, tam se postavil proti Madsi Ostbergovi, který jel celkem logicky s Citroënem. Ten byl nejrychlejším mužem mezi aktuální generací zastoupenou kromě něj také Jarim-Mattim Latvalou, Mikko Hirvonenem, Juho Hänninenem, Sébastienem Ogierem a Thierry Neuville. Ve finále zajel Ostberg čas 1:27,4 min., Grönholm za ním zaostal o 1,8s.

Jen připomeňme, že celá akce se odehrála na počest 20. výročí spolupráce Finské rally s hlavním sponzorem, společností Neste Oil. "Vždycky je hezké vyhrát, toto vítězství je perfektním začátkem před nadcházející Finskou rally. Rád odsud odjedu s tímto pocitem a navíc jde pro mě o první vítězství v barvách Citroënu."

Foto z akce zde.

Video z akce:


Vytisknout

Diskuze: Bitvu o Helsinki vyhrál Ostberg

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ladislav Szeberény - anotační foto

Ladislav Szeberény

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud