Citroën stojí za Meekem: Chyba neovlivní šance pro příští rok

iM2, 26. srpna 2014, 22:27 Google+

Šéf Citroën Racingu, Yves Matton, stojí za svým jezdcem, Krisem Meekem, po jeho nehodě v Německé rally. Podle něj byl tento víkend jeho jezdec blíže než kdykoliv předtím k tomu, aby na úrovni MS získal vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen Total Abu Dhabi WRT | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Kris Meeke byl nejbližším rivalem dominantních Volkswagenů v Německu. Po dvojité nehodě Ogiera postoupil jezdec Citroënu na druhé místo, po chybě Latvaly dokonce vedl. Jenže i on zahodil šanci na vítězství a také havaroval. Do konce zbývaly přitom už jen tři zkoušky. 

"Na jednu stranu jsme zklamaní - byli jsme ve vedení a mohli tak pokračovat v naší šňůře vítězství v Německu - ale na druhou stranu, když chci být pozitivní, Kris odváděl celý víkend skvělou práci a byl opravdu blízko svému prvnímu vítězství. Jasně, teď nám bude chvíli trvat, než vstřebáme, že jsme v Německu nevyhráli, ale jsem opravdu šťasný a pozitivní ohledně budoucnosti, zvláště v Austrálii," říká Yves Matton.

Podle něj nebude mít nehoda vliv na možné prodloužení smlouvy mezi Meekem a Citroënem pro další sezonu: "Nic to nezmění. Vloni také udělal nějaké chyby na konci soutěže a já ho pro letošek vzal. Já se dívám na to, co dělá celou soutěž a s tím jsem byl spokojen. Byla to jen malá chyba a já si myslím, že jsme blíže k tomu, abychom byli schopni soutěž vyhrát."

Jezdec z nehody viní nepřesný rozpis, útěchou mu je ale jeho rychlost: "Když jsem uslyšel, že Jari-Matti zastavil, neovlivnilo mě to. Byl jsem v pohodě a další zkoušku začal se stejným pocitem. Bohůžel hned první hláška v mých poznámkách byla až moc optimistická. Měl jsem tam 'pravá naplno, utahuje', ale zatáčka utáhla trošku víc [než jsem čekal]," říká Kris Meeke


Nedotažené německé snažení až do cíle (možná) Meekea nemusí až tak mrzet

"Auto bylo nedotáčivé, předkem jsme něco trefili a poškodili kolo. Při dalším brždění se auto sklouzlo a my jsme narazili do zdi, zároveň jsme poškodili zavěšení. Nebylo tam žádné bláto, prostě mě to dostalo. Byl jsem opravdu frustrovaný, pro mě to mohl být velký krok vpřed a tým mohl rozšířit svoji šňůru německých vítězství.

Ale to je život a z víkendu si můžeme odnést tolik pozitiv. V posledních 3 nebo 4 soutěžích jsem se hodně posunul vpřed. Dříve jsem byl opravdu zklamaný z tohoto druhu chyb, ale teď, jasně jsem zklamaný, ale není v tom tolik emocí. Jsem schopný to akceptovat a jít dál. A to přesně potřebujeme. Jsem odhodlaný pokračovat až do doby, než budeme schopni bojovat na čele o vítězství. Toho chci dosáhnout," zakončil Meeke.

Vytisknout

Diskuze: Citroën stojí za Meekem: Chyba neovlivní šance pro příští rok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ve Zlíně je připravena autogramiáda předních posádek barumky! - anotační foto

Ve Zlíně je připravena autogramiáda předních posádek barumky!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud