U Volkswagenu se slaví, mají také co: Získali titul a svůj první hattrick

iM2, 15. září 2014, 09:20 Google+

Po hattricku v Austrálii a zisku titulu mezi výrobci mají u Volkswagenu určitě co slavit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Volkswagen si triplem v Austrálii zajistil vítězství mezi kontstruktéry WRC v sezoně 2014. Tři soutěže před koncem sezony je jasné, že německý tým už z čela nemůže nikdo sesadit. Pro Volkswagen se také jedná o nejlepší výsledek v jejich historii. Obhajoba titulu se duu Sébastien Ogier a Jari-Matti Latvala podařila v rekordním tempu. V posledních 25 letech nebylo o titulu rozhodnuto nikdy tak brzy. 

Perfektní týmový výsledek samozřejmě zkompletoval Andreas Mikkelsen se třetím Polem na třetím místě. Tyto tři posádky také vévodí bodování mezi jednotlivými posádkami. Zajímavostí také jistě je, že se Sébastien Ogier postaral o 19. triumf Pola R WRC při jeho 23. startu. Jezdci se speciálem z Wolfsburgu navíc od Rally Monte Carla 2013 získali už 36 podiových umístění. 

"Je to jednoduše fantastické, za náš tým jsem velmi šťastný! Tolik si to zaslouží. Pocit je těžké vyjádřit slovy. To, že jsme získali titul s naším prvním ziskem kompletního VW podia, je neuvěřitelný úspěch. Dnes na sebe můžeme být opravdu pyšní, zde na druhé straně světa," říká Sébastien Ogier.

Francouz dále pokračoval: "Julien a já jsme se snažili náš těsný náskok před týmovým kolegou Jarim-Mattim Latvalou kontrolovat až do cíle - a klaplo to. Myslím, že jsme fanouškům opět ukázali napínavý boj na špici. Je skvělé, že Andreas Mikkelsen a Ola Floene zkompletovali triumf pro náš tým. Teď už mi chybí jen jedno vítězství, abych získal i jezdecký titul. Kdyby se mi to podařilo ve Francii, bylo by to grandiozní."

Také Latvala mluví o velkolepém vítězství: "Jsem velmi šťastný za celý tým. Konstrukterský titul je skvělým uznáním za to, že se každý ve VW snaží o to, abychom byli úspěšní a kromě jiného to také ukazuje, že Polo je celkově nejlepším autem. Navíc jsme opět v tomto prvotřídním sportu ukázali, že jsme se Miikka a já až do cíle snažili udržet Sébastiena a Juliena pod tlakem, ale nebyli k poražení. Blahopřeji jim k zaslouženému vítězství," řekl v cíli Jari-Matti Latvala. 

Fin ještě dále pokračoval: "Se svým osobním výkonem jsem spokojen. Bohůžel mě špatná volba gum stála zcela rozhodující sekundy v boji o vítězství. Nicméně stát zde se všemi třemi Poly na podiu je báječné. Lépe už jsme si titul vyjet nemohli."

Andreas Mikkelsen mluví o "neuvěřitelně skvělém výsledku pro celý tým": "Být mistry a k tomu navíc získat první trojnásobné vítězství pro tým. Jsem moc rád za všechny mechaniky, inženýry a pomocníky, které jsem zde v Austrálii a během celého roku mohl vídat. Před asi šesti měřenými úseky jsme měli slušný náskok na čtvrtého, ale také dopředu nebylo co dohánět. Pak tedy uprostřed ničeho šlo o to, kontrolovat tempo tak, abychom neudělali chybu a dovezli domů výsledek. Před soutěží jsem si předsevzal, že udržím odstup na čtvrtého v šampionátu. Teď jsme ho dokonce zvýšili. Za čtvrté podium v této sezoně jsem opravdu rád. Dnes je jednoduše skvělý den."

Velice spokojený byl samozřejmě i šéf týmu, Jost Capito: "Taková třešnička za celou silnou sezonou! Slavit titul mezi výrobci a zároveň trojnásobné vítězství - lépe už to nejde. Už vloni jsme překonali všechna očekávání, především ta naše. Každý v týmu se už tehdy dostal na svoji výkonnovou hranici, aby nám umožnil získat titul. Je vždy těžší titul úspěšně obhájit, než jej získat poprvé. 

To, co se týmu letos povedlo a jak silně se zlepšil ve všech detailech ve mě budí veškerý respekt. Děkuji kolegové. Volkswagen je na vás pyšný. Tento titul jde ke všem ve Volkswagenu po celém světě - podpora je úžasná."

Vytisknout

Diskuze: U Volkswagenu se slaví, mají také co: Získali titul a svůj první hattrick

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Lindholm, Sebastian

Video: Toyota porovnala Yaris WRC s Fiestou WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud