Citroën se zlobí kvůli penalizaci Meeka

iM2, 16. září 2014, 13:27 Google+

Protože si Kris Meeke až moc zkrátil zatáčku v Austrálii, dostal penalizaci, která jej připravila o možnost bojovat o podium. Yves Matton, šéf továrního týmu Citroën, toto rozhodnutí kritizuje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Matton, Yves

Matton, Yves | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

V Polsku se podobný prohřešek řešil s Andreasem Mikkelsenem. Nor tehdy dostal od komisařů pokutu ve výši 5 000 EUR a do konce roku jede v podmínce. Posléze se o řešení podobných prohřešků debatovalo a bylo domluveno, že v podobných případech jezdec obdrží takovou penalizaci, která jej srazí za jeho nejbližšího pronásledovatele. Podobná praxe se používá i v F1.

Prvním jezdcem, kterého tento trest stihl, byl v Austrálii Kris Meeke s tovární DS3 WRC. Severní Ir si levotočivou zatáčku střihl tak, že dle komisařů získal nefér výhodu, za čož obdržel penalizaci 1:01 min. Ta nejen že jej srazila ze 4. místa na 5., ale hlavně mu zabránila bojovat o umístění v TOP3.

Nesouhlas s tímto rozhodnutím teď jen těžko skrývá Yves Matton: "Tu penalizaci už nechci víc komentovat. Rozhodnutí komisaří nejsou shodná při stejných prohřešcích. Pokud by se mělo něco podobného opakovat, pak doufám ve větší konzistentnost v jejich rozhodnutích."

I přes penalizaci však z Austrálie Meeke může odjíždět spokojený, protože narozdíl od svého kolegy Ostberga jezdil opravdu konkurenceschopné časy. Ve svých 35 letech se tak víc než vřele doporučil pro angažmá v další sezoně: "Bez té penalizace by Kris dojel do cíle jen půl minuty za vítězem. Pokud zohledníme i jeho zkušenosti, pak jde o velkolepý výkon," podotkl Matton.

Vytisknout

Diskuze: Citroën se zlobí kvůli penalizaci Meeka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

rally jeseníky

Rally Jeseníky 2014 se nezadržitelně blíží

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud