Vsadí Citroën opět na mladíky? Na špici není dostatek uchazečů o vítězství

iM2, 20. září 2014, 21:11 Google+

Do tří týdnů padne rozhodnutí o tom, kdo pojede příští rok za tovární tým Citroënu. Francouzi by se měli snažit o to, aby na špičku MS opět přivedli nové tváře, jako se jim to v minulosti již několikrát povedlo. Dle Yvese Mattona je to důležitější, než jakékoliv změny formátu soutěží.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris/Ostberg, Mads/Al Quassimi, Khalid

Meeke, Kris/Ostberg, Mads/Al Quassimi, Khalid | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Finsko, Německo a Austrálie jsou již za námi a za několik dní si týmový šéf Citroën Racingu, Yves Matton, bude muset sednout a zhodnotit výsledky. Půjde o to, koho jeho tým nasadí do soutěží v roce 2015. 

Zatímco Kris Meeke v posledních soutěžích zajíždí velice pěkné časy, tak Mads Ostberg právě naopak moc neoslňuje. Norovi zbývá ještě jedna šance. "Počkám si ještě na Rally de France. Pak oznámím svoje rozhodnutí. Chtěli bychom se snažit pokračovat v tom, co jsme začali už tento rok a přivést do MS nové jezdce. S Krisem se nám to v této sezoně dobře povedlo," říká Yves Matton.

Dle Mattona je podpora mladých talentů pro WRC esenciální. Dle něj je to dokonce ještě důležitější, než neustálé řeči o možných změnách v pravidlech. No nevíme, jak by s ním v tomto souhlasil šéf VW pro motorsport, Jost Capito... "Na špici nemáme dostatek jezdců, kteří by byli schopni vyhrát závod MS. Je to velký problém. Už jsme navhrhli, aby mladí jezdci dostali při najíždění tratí ještě třetí průjezd, což by jim pomohlo. Musíme to ještě prodiskutovat s pořadateli, kteří by museli něco změnit."

I přes některá kritická vyjádření ohledně změny formátu soutěží je Matton přesvědčen o tom, "že musíme něco podniknout, abychom během celého víkendu zvýšili zájem o závod MS". Nějaký návrh už byl vypracován, nicméně FIA jej v prvním čtení zamítla. "Ještě nevím, proč se to stalo. Možná to bylo jen o některých bodech, ale to musíme znova prodiskutovat." 

Kromě startovního pořadí se mělo jednat o zmenšení odstupů mezi jezdci před závěrečnou Power Stage tak, aby na ní častěji docházelo ke změnám v pořadí. Dle návrhu se měly odstupy mezi jezdci před Power Stage podělit deseti. Dle FIA by se ale jednalo o až moc velký zásah do DNA rally.

Vytisknout

Diskuze: Vsadí Citroën opět na mladíky? Na špici není dostatek uchazečů o vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala v Austrálii potrénoval jednu z možností pro rok 2015

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud