Neuville by Ogiera jako kolegu uvítal

iM2, 13. října 2014, 20:59 Google+

Jezdec továrního týmu Hyundai, Thierry Neuville, řekl, že by ho potěšila výzva v podobě Sébastiena Ogiera jako týmového kolegy. Úřadující mistr světa by ale musel napřed opustit Volkswagen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Thierry Neuville věří, že kontrakt Sébastiena Ogiera pro příští sezonu u Volkswagenu ještě není definitivně uzavřen. Belgičan by se rád s Francouzem porovnal ve stejné technice. Jen připomeňme, že letos se ve druhém továrním kokpitu Huyndai střídají Dani Sordo, Juho Hänninen, Chris Atkinson, Hayden Paddon a Bryan Bouffier.

"Chci někoho, kdo je silný. Potřebujeme dobrou atmosféru, ale potřebujeme také někoho, kdo vyzve mě a tým, abychom posunuli naše limity - jen takto se posuneme nahoru. Radši bych preferoval někoho na všech 13 rally, než aby se tam neustále střídali. Mohl by to být někdo, kdo už v týmu je nebo také Ogier - u Volkswagenu zatím stále ještě nepodepsal," říká Thierry Neuville pro Autosport. 


Ne že by Thierry nebyl se svými letošními kolegy spokojen, ale preferoval by spíše jen jednoho vyzyvatele...

"Byla by to pro něj zvláštní volba, ale proč ne? Neřekl bych ne [tomu, aby se Ogier připojil k Hyundai]. Nebojím se Ogiera." Neuville dále dodal, že jeho loňské výkony ve Fordu Fiesta RS WRC ukázaly jeho potenciál. "Když jsem byl ve Fiestě, tak jsme ve srovnání s Volkswageny měly skvělou rychlost. Myslím, že bych mu stačil, kdyby přišel sem do týmu."

"Možná mi chybí nějaké zkušenosti a ještě musím zvládnout nějaké věci, ale myslím, že jsme stejní - a nejen já a on. Jsem přesvědčen, že je tu pět nebo šest jezdců, kteří mají stejnou rychlost, ale různé množství zkušeností."

Samotný Sébastien Ogier však veškeré možnosti pro spekulace velice rychle ukončil: "Myslím, že by to byla hloupá změna. Tým a já jsme momentálně těmi nejlepšími a dosáhl jsem svého snu, když jsem s nimi dosáhl na titul. Opravdu tu není žádný důvod na změnu. Je to otázka načasování, ale odpověď byste měli dostat velice brzy." Na dotaz, proč tedy nemůže na 100 % potvrdit, že zůstává s VW, Ogier odpověděl: "Nejsem tím, kdo by to měl udělat, to udělá tým. Já vám jen mohu říci, že nebudete čekat dlouho."

Vytisknout

Diskuze: Neuville by Ogiera jako kolegu uvítal

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

Mikkelsen: Bez Floeneho bych nebyl schopen zajet podia

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud