Citroën v roce 2015 skoro jistě s Meekem, Ostberg nad nabídkou váhá

iM2, 17. listopadu 2014, 20:49 Google+

Již brzy by měl být potvrzen Kris Meeke jako tovární jezdec Citroënu pro rok 2015. Otevřené zatím ale zůstává, kdo bude jeho týmovým kolegou. Mads Ostberg by měl být prý s předloženou nabídkou nespokojen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Nejrůznější spekulace o tom, kdo obsadí tovární kokpit týmu Citroën pro příští rok brzy skončí. Kris Meeke by měl být takřka jistotou, takže by mohl profitovat ze svojí letošní první plnohodnotné sezony ve WRC. Šéf týmu, Yves Matton, ve Walesu o víkendu řekl, že jméno první dvojice oznámí ještě tento týden. 

Zatímco s Meekem můžeme skoro jistě počítat i pro příští rok, stále zůstává otevřené, kdo bude jeho kolegou. Spekulace jsme mohli slyšet různé - Robert Kubica, Mads Ostberg nebo nějaký francouzský mladík. Kubica teď nevypadá moc pravděpodobně. Jednak kvůli jeho včerejšímu vyjádření a jednak jsme už dlouho na jeho adresu nic neslyšeli ze strany Mattona. 

Dobrou šanci by tak mohl mít Mads Ostberg. Ten prý ale nebyl spokojen s první nabídkou ze strany francouzského týmu, a tak si začal ihned pohrávat s myšlenkou návratu do M-Sportu. Tam by ostbergovi sponzory určitě ocenili. 

Po silném výkonu ve Walesu Ostberg doufá, že u Citroënu ještě přehodnotí svoje smýšlení: "Měli jsme zde dobré tempo a jsem šťastný, že se nám po sobotních problémech nakonec podařilo vyjet třetí místo. Myslím, že je to důlěžité pro moji budoucnost," řekl Mads Ostberg. Nor plně věří tomu, že bude ve WRC i příští rok: "Určitě zde opět budeme." 


Uvidíme příští rok u Citroënu nezměněnou sestavu? 

A co řekl Mads ke svému welšskému duelu s Krisem Meekem, ve kterém tahal až do chyby Meeka za kratší provaz? "Ve Walesu není jednoduché jet na limitu. Na sekundu nebo dvě jste často v příkopu a je jedno, jestli na to tlačíte nebo jedete na jistotu. My jsme byli celý víkend relativně na straně jistoty. Od začátku jsme měli nějaký příkaz a toho jsme se drželi. Tlačili jsme, ale nikdy nemůžete garantovat, že se nic nestane. Myslím, že jsme soutěž absolvovali bez problémů. Možná, že jsme byli až moc pomalí!"

Nakonec přidal také několik vět k odcházejícímu Mikku Hirvonenovi. "Chtěl bych Mikkovi [Hirvonenovi] za náš společný čas v tomto sportu poděkovat. Mikko byl prvním špičkovým jezdcem, se kterým jsem mluvil, když jsem začínal. Jsme opravdu dobrými kamarády, cením si jeho času a je škoda, že v budoucnu s ním už nezažijeme žádnou zábavu. Čas s ním jsem si užil a do budoucna mu přeji vše nejlepší."

Vytisknout

Diskuze: Citroën v roce 2015 skoro jistě s Meekem, Ostberg nad nabídkou váhá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert - Szczepaniak, Maciej

Kubica: Moje budoucnost v rally je 50:50

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud