M-Sport potvrzuje druhého jezdce - Otta Tänaka

iM2, 21. listopadu 2014, 12:45 Google+

Dlouho očekávaná zpráva je dnes oficiálně potvrzena. Ott Tänak je novým členem týmu M-Sport a kolegou Elfyna Evanse v sezoně 2015. Estonec nahrazuje v týmu odcházejícího Mikko Hirvonena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tänak, Ott

Tänak, Ott | foto: M-Sport

Sdílejte článek

Malcolm Wilson opět dostál své taktice a v příští sezoně vsadí na mladé talenty. Po ukončení kariéry Mikko Hirvonena dává tým M-Sport nasazující do MS vozy Ford (znovu) šanci Ottu Tänakovi, aby odjel MS jako tovární jezdec. O setrvání Elfyna Evanse (na konci roku mu bude 26) v týmu Wilson rozhodl již dříve.

"Myslím, že budeme mít nejzajímavější jezdecké duo v MS příští rok. O potenciálu Elfyna a Otta není pochyb. Už se moc těším na to, jak budou bojovat," říká Malcolm Wilson. Chybějící zkušenosti nebude šéf M-Sportu brát jako omluvu za případné horší výsledky: "Oba jezdci už mají za sebou jednu kompletní sezonu ve WRC a já jsem přesvědčen, že budou schopni bojovat o podium."

Ott Tänak si tlak na svoji osobu dobře uvědomuje: "Jako jezdec jsem se dále rozvinul a jsem opravdu velmi vděčný Malcomu Wilsonovi, že mi dal tuto druhou šanci," říká 27 letý pilot, který už je dlouho v hledáčku M-Sportu jako mladý talent. V sezoně 2012 už šanci na kompletní sezonu dostal, avšak po špatných výkonech musel odejít.

"Na prvních několika soutěžích budeme muset najít správný rytmus. Ale s M-Sportem již spolupracuji dlouho a s Fordem Fiesta RS WRC mám už něco odjeto, takže doufám, že to nezabere moc dlouho, než se dostaneme na správnou rychlost. S většinou soutěží mám zkušenosti, tak věřím, že budou soutěže, na kterých můžeme odjet opravdu dobré rally," zakončil jezdec.


V roce 2012 nenaložil s nabídnutou šancí Tänak zrovna nejlépe, snad se mu povede v roce 2015 lépe a vyvaruje se chybám

Narozdíl od Citroënu, Hyundai nebo Volkswagenu si M-Sport nemůže dovolit vývoj nového Fordu Fiesta RS WRC. Auto ale dostane určitá vylepšení, avšak ne pro Monte Carlo: "V průběhu sezony budeme auto postupně vylepšovat."

Vytisknout

Diskuze: M-Sport potvrzuje druhého jezdce - Otta Tänaka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Roma, Nani - Perin, Michel

Mini na Dakaru s Romou, Al-Attiyahem, Holowczycem a Terranovou

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud