Ogier: Vítězství si více užijete, když jsou tvrdě vybojována

iM2, 11. prosince 2014, 22:37 Google+

Sébastien Ogier si se svým navigátorem Julienem Ingrassiou o uplynulém víkendu převzali v Kataru mistrovské trofeje za svoje výkony v letošní sezoně MS v rally. Spokojeností hýřil jejich šéf, Jost Capito: "Stanovili nové měřítko".

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

O uplynulém víkendu proběhl v Kataru galavečer FIA, na kterém se předávala ocenění nejlepším pilotům jednotlivých šampionátů jedoucích se pod hlavičkou FIA za sezonu 2014. Za kategorii rally si nejcennější trofej samozřejmě převzalo duo Sébastien Ogier a Julien Ingrassia. Na galavečeru byl přítomný také Jost Capito, šéf závodního týmu Volkswagen.

"Je to skvělý pocit dokázat znovu získat titul. Kromě toho je velkou ctí stát v jedné řadě s tak velkými jmény našeho sportu," říká Sébastien Ogier. Společně se svým navigátorem se posádka letos v porovnání s rokem 2013 na zisk titulu asi nadřela přeci jen o něco víc. Na několika soutěžích jsme mohli sledovat těsný duel mezi nimi a jejich týmovými kolegy, Jarim-Mattim Latvalou navigovaným Miikou Anttilou.

"Jsem velice šťastný, že jsme mohli uhájit špičku. Je skvělým úspěchem získat titul - ale ještě lepší je ho obhájit. Bylo to těžší, protože jsme nakonec měli těsný souboj s Jarim-Mattim. To udělalo šampionát pro fanoušky ještě více vzrušujícím. Vítězství si více užijete, když jsou tvrdě vybojována."

Vokswagen má za sebou dva kompletní roky ve WRC, v nich dokázal během 26 soutěží získat 22 vítězství a 41 podiových umístění. Vítěznou kvótu 85% v minulosti v MS v rally ještě nikdo neměl. Dva piloti továrního týmu vyhráli v právě skončené sezoně 12 ze 13 soutěží, v 8 z nich navíc získali double. 

"Letos jsme měli tým, který chtěl každý porazit. I přes silnou konkurence a tlak velkých očekávání jsme mohli získat všechny tři tituly," říká Jost Capito. "Bitva mezi Jarim-Mattim a Sébastienem přitahovala diváky k sedačkám až do finále. Vokswagen s 12 vítězstvími ze 13 soutěží stanovil nové měřítko. Aby toho mohl dosáhnout, musela auta, jezdci, spolujezdci a celý tým neustále přinášet maximální výkony. Máme tu jeden extrémně důležitý faktor úspěchu: jedinečnou náladu v týmu. Tato nálada naší tvrdou práci ulehčuje, posiluje nás v těžkých situacích a motivuje nás všechny."

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Vítězství si více užijete, když jsou tvrdě vybojována

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Lindholm, Sebastian

Technická revoluce se ve WRC nebude konat, "Toyota nevyžaduje hybrid"

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud